vng biedt gemeenten hulp voor acties haiti

Nederlandse gemeenten kunnen meehelpen aan het herstel van gemeentelijke bestuurskracht en publieke voorzieningen in Haïti. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) werkt aan een wederopbouwprogramma, samen met de Canadese zustervereniging en Giro 555, zo meldt Binnenlands Bestuur. Veel gemeenten vragen zich immers af hoe ze kunnen reageren op de ramp die zich heeft voltrokken in Haïti.

“Moeten zij storten op Giro 555, moeten zij lokale particuliere initiatieven ondersteunen of moeten zij participeren in een collectief project voor gemeentelijke wederopbouw”, aldus VNG-voorzitter Ralph Pans. “Het heeft geen zin om ambtenaren naar Haïti te sturen. Het is gevaarlijk, je loopt er mensen in de weg en bovendien is nog onduidelijk hoe de bestuurlijke toekomst van Haïti er uit gaat zien. Maar op termijn is er grote behoefte aan wederopbouw van publieke voorzieningen.”

Nederlandse gemeenten kunnen voor dat laatste geld doneren op de speciale VNG-rekening (28.51.18.900, ten name van VNG International noodhulp/wederopbouw onder vermelding van Haïti), of technische assistentie leveren. “Denk aan ambtenaren die veel weten van bouwprocedures, of mensen die een kadaster kunnen opbouwen of het bevolkingsregister herstellen. Je moet vanaf nul weer beginnen.” In een speciale brochure heeft de VNG op een rij gezet welke mogelijkheden gemeenten hebben om te reageren op een humanitaire ramp. “Want heel veel gemeenten willen iets doen.”

Stichting Haïti Project (pater Wim Boksebeld)

Salland Centraal zet zich in voor het werk van pater Boksebeld. Wil jij ook het werk van Wim Boksebeld steunen? Maak dan geld over naar Rabobanknummer 16.22.40.066 of Postbank 4648989, ten name van Stichting Haïti Project.

Meer informatie vind je op de site van de Stichting Haïti Project.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.