virtual sportscentrum bij kartplaza nijverdal

Kartplaza Actionworld in Nijverdal beschikt sinds kort over een ‘virtual sportscentrum’. Naast karten, paintballen, discobowlen en lasergamen kun je je bij Kartplaza nu ook uitleven op diverse sportsimulators: Zestien racesimulators; twee golfsimulators en twee shootingsimulators. “Het is een extra indooractiviteit en je hoeft ook geen overall aan”, stelt Sjaak van Dijk, eigenaar van Kartplaza Actionworld. “En we springen hiermee natuurlijk ook in op de huidige populariteit van het gamen. Gaming is heel hot, kijk maar naar de populariteit van de Nintendo Wii.”

Van Dijk richt zich met zijn nieuwe virtual sportscentrum op alle mogelijke bezoekers van Kartplaza Actionworld. “Maar het centrum is ook heel geschikt voor groepen. Denk aan kinder- en bedrijfsfeestjes. De prijsstelling is ook wat voordeliger dan bij het karten.”

Het virtual sportscentrum meet circa driehonderd vierkante meter. Het grenst aan een bar. In een flitsend ingerichte ruimte staan zestien racesimulators. Van Dijk: “Als je wilt, kun je met twee personen gebruik maken van één simulator. Als je een pitstop moet maken, wissel je van bestuurder. Dat houdt in dat je hier met 32 personen kunt racen. En om de onderlinge competitie te vergroten, kun je allemaal in hetzelfde circuit stappen.”

Of je nou wilt racen in een Porsche, een Ferrari of een F1-racer, het is allemaal mogelijk. Je kunt racen op bijna alle racecircuits van Europa. Gas geven en remmen doe je met je rechter voet. Schakelen doe je met flippers aan het stuur, maar als beginner kun je de simulator beter automatisch laten schakelen. Op één scherm is te zien waar op het circuit je je bevindt, zodat je kunt inspelen op komende bochten. Natuurlijk moeten we dat even uitproberen. We nemen plaats in de racecabine. Op drie schermen kun je zien wat er voor je en naast je gebeurt. De race begint. We geven gas. Op moment dat het voluit gaat, trilt je stoel mee.

Het stuur is gevoelig. “Niet teveel willen sturen”, waarschuwt Van Dijk. Uit boxen aan weerszijden van je hoofd komt racegeluid. In de spiegel kun je zien wat je tegenstanders die achter je rijden aan het doen zijn. Natuurlijk proberen we ook even uit wat er gebeurt als je te hard rijdt. Dan beland je dus in de vangrails of in de grindbak. Het ziet er zo levensecht uit dat je je instinctief al wapent tegen de crash. De adrenaline giert door het lichaam. Als je in de vangrails vliegt, schokt je stoel mee. In de grindbak gaat het sturen ook wat moeilijker. “Het is een levensechte race-ervaring”, stelt Van Dijk. “Als je hier een paar minuten bezig bent, dan zit je er helemaal in! Racesimulatoren waren nog nooit zo realistisch!”

Bij de golfsimulator sla je met echte golfclubs. Per golfsimulator is er ruimte voor vier deelnemers. Bij het openen van je beurt sla je hard. De bal vliegt tegen een groot beeldscherm, waarop je het verdere verloop van je slag kunt volgen. Alle bekende golfbanen in de wereld staan tot je beschikking. Van Dijk: “Met dit spel ben je dus ook daadwerkelijk fysiek bezig. Als je een uurtje hebt gegolfd, dan voel je dat wel!” Bij de shootingsimulators zijn er verschillende mogelijkheden. Met laserguns kun je op een beeldscherm kleiduiven schieten, maar ook een ouderwetse shootout doen bij een saloon.

Voor gezelschappen vanaf 25 personen is het mogelijk om het hele virtual sportscentrum af te huren. “Dan heb je alles voor jezelf. En natuurlijk is het ook mogelijk om dit te combineren met onze andere activiteiten. Karten, bowlen, maar ook een hapje eten. Je kunt hier helemaal je eigen programma samenstellen.” Kartplaza Actionworld is te vinden aan de Energiestraat 6 in Nijverdal, tel: 0548-621003. Meer informatie op staging2.kartplaza.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.