van der most opent bakkerij in het dok

Bakkerij Van der Most opent op dinsdag 19 januari de deuren van de nieuwe vestiging in Raalte. Aan de Nieuwe Markt 9, in Het Dok, wordt nu nog druk gewerkt aan de inrichting van een bakkerijwinkel en een lunchroom die plaats kan bieden aan dertig personen. In de warmere maanden zal er ook een terras worden geopend, waar ook nog eens dertig gasten kunnen zitten.

In de winkel kun je terecht voor ambachtelijk gebakken brood, diverse soorten speciaal brood, banket, koeken en cake. De lunchroom voorziet in een uitgebreide lunchkaart. Van pannenkoeken tot uitsmijters, van diverse broodjes tot soep. “Een dorp met een dergelijke grootte als Raalte hoort één of twee ambachtelijke bakkers te hebben”, stelt Mark van der Most, mede-eigenaar van Bakkerij Van der Most. “Nou heeft Raalte er al eentje, maar wij denken dat er zat ruimte is voor twee. Brood is een dagvers product. Een warme bakker is een stukje extra luxe!” Trots vervolgt hij: “De producten die we verkopen, worden voor 98 procent zelf vervaardigd.”

Bakkerij Van der Most bestaat inmiddels 23 jaar. Marks vader Anton nam in ’87, na jarenlang bij andere bakkers te hebben gewerkt, samen met zijn vrouw Marja de bakkerij Lemba BV (Lemelerveldse Bakkers) over. Lemba BV werd daarbij omgedoopt tot Bakkerij Van der Most. Na vier jaar werd er een tweede vestiging geopend in Dalfsen. In 2005 stapte Mark in de zaak van zijn ouders. En daarna ging het snel. Mark, die een studie op bedrijfseconomisch gebied heeft afgerond, heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij ambities heeft. “Ik wil dat we de grootste bakkersketen van het Vechtdal en Salland worden”, zegt hij. “Daar zijn we nu helemaal klaar voor. We hebben in 2009 in Lemelerveld, in het voormalige pand van de Spar, een grote bakkerij ingericht. Vijfhonderd vierkante meter. Eerder hadden we onze bakkerij aan de Brugstraat. Daar blijft onze winkel in Lemelerveld gewoon gevestigd. Met de nieuwe bakkerij kunnen we vijf tot zes winkels bevoorraden. De nieuwe vestiging in Raalte zal dus waarschijnlijk ook niet de laatste zijn!”

Inmiddels heeft Van der Most 33 medewerkers. Vader en zoon hebben hun verschillende taken goed afgebakend. Anton vertelt: “Ik zal me de komende jaren blijven richten op het vaktechnische gedeelte en Mark kan zich dan steeds meer richten op het leidinggevende aspect van onze zaak, kortom een geslaagde formule.” Mark: “Mijn vader is een echte bakker. Dat ben ik niet. Ik houd me liever bezig met het algeheel management!” De nieuwe bakkerijwinkel/lunchroom van Van der Most is gevestigd aan de Nieuwe Markt 9, tel: 0572-769004. Meer info op staging2.bakkerijvandermost.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.