tweede vestiging voor autocentrum salland

Een vliegende start voor Autocentrum Salland. Wijnand Elshof en Monique Scholten uit Heino namen in oktober 2009 de locatie van Keukenstunt Raalte aan de Klipperweg over om daar te beginnen met dit nieuwe autogarage/mobiliteitscentrum. Momenteel wordt er druk gewerkt aan de inrichting van de showroom, die ergens tussen half februari en begin maart de deuren zal openen. Maar daar is het niet bij gebleven. Aangezien Wijnand met Autocentrum Salland graag onderdeel wilde zijn van de Bosch Car Service formule heeft hij nu ook AKR Bosch Car Service aan de Zompstraat in Raalte overgenomen. Op termijn zal de naam veranderd worden in Bosch Car Service Raalte.

“Het is snel gegaan”, vertelt Wijnand. “Maar dat komt door een samenloop van omstandigheden. Ik heb jarenlang als account manager gewerkt voor RTV Oost, maar had op een gegeven moment behoefte aan een nieuwe uitdaging. Daarvoor had ik al jaren gewerkt in de auto- en brandstoffenbranche dus de keuze om te beginnen met een mobiliteitscentrum, was eigenlijk logisch. Al zo’n anderhalf jaar was ik samen met mijn vriendin Monique op zoek naar een geschikte locatie. Toen we de locatie van Keukenstunt Raalte konden overnemen, hoefden we niet lang na te denken. Maar toen moesten we bezig met de inrichting van de werkplaats. En ik ben zelf erg gecharmeerd van de Bosch formule. Die wilde ik ontzettend graag aan de garage verbinden. Maar toen ik informeerde, bleek dat Bosch Car Service maar één vestiging per plaats wil hebben en die was dus al vergeven aan AKR Bosch Car Service.”

Via Leo Oosterlaar van Oosterlaar Raalte BV (een groothandel in automaterialen) kwam Wijnand vervolgens in contact met eigenaren Akkie Spijkerman en Theo Oosterwechel. “En zij bleken wel geïnteresseerd te zijn in een mogelijke overname. Ze zijn ook al eigenaar van Autoservice Haarle, een geweldig goed lopend bedrijf. Het was voor hen te lastig geworden om alles te combineren. Een week later was alles beklonken!”

Een belangrijk voordeel van de Bosch Car Service formule is dat ook mensen met een lease auto bij de aangesloten vestigingen terecht kunnen. Wijnand: “Bosch Car Service heeft met bijna alle leasemaatschappijen afspraken inzake onderhoud. Autocentrum Salland en AKR Bosch Car Service hebben zo meteen ook een gratis haal- en brengservice.

Wijnand heeft vertrouwen in de toekomst. “Alles heeft te maken met een goede organisatie en de goede mensen en veel bezieling. Ik ben heel blij met de komst van Gerard Marissink uit Raalte. Hij is een bekende uit de autowereld in deze regio. Hij heeft jarenlang als vestigingsmanager gewerkt voor een groot autobedrijf in Ommen, maar gaat nu mij helpen. In principe zal hij fungeren als mijn rechterhand en hij zal mij ook de kneepjes van het vak bijbrengen. Daarnaast heb ik in Marcel Nijland een nieuwe chef werkplaats gevonden. Jan Laarman, het gezicht van AKR Bosch Car Service, blijft ook bij ons. Monique zal de administratie voor haar rekening nemen. We hebben hier een fantastisch team met veel ervaring en know how. Onthoud: In je eentje kun je niks. Ik zie mezelf ook niet echt als een baas. Het moet een teamprestatie worden. Ik hoop dat mijn medewerkers trots kunnen zijn op het bedrijf. Dat ze enthousiaste ambassadeurs worden.”

Autocentrum Salland is te vinden aan de Klipperweg 10a in Raalte, AKR Bosch Car Service aan de Zompstraat 25. Beide bedrijven zijn bereikbaar op tel: 0572-380068. Meer info op

staging2.autocentrumsalland.nl en staging2.akrboschcarservice.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.