tien rhonradturnsters kwiek op het podium

Maar liefst tien rhönradturnsters van gymnastiekvereniging RGV Kwiek uit Raalte hebben zaterdag bij de districtwedstrijden van Oost-Nederland het ereschavot mogen betreden. In totaal was Kwiek met 32 turnsters vertegenwoordigd bij de voorwedstrijd voor het Nederlands kampioenschap op 13 maart in Ede. Eline te Wierikm, Merijn Marselis, Anne Kruiper, Myrthe Lokate, Esther Heinen en Helma Roescher hebben zich daarvoor in ieder geval al geplaatst.

Het was tijdens de wedstrijd in Wageningen extra moeilijk, omdat het nieuwe systeem ROL was ingevoerd. Dat systeem kent tien niveaus, waarbij niveau 1 de hoogste internationale klasse is. Elk niveau en elke discipline kent eigen voorwaarden om 10.00 punten te kunnen behalen. Ook moesten alle turnsters drie disciplines uitvoeren: Rechtuit rollen, springen en spiralen. Bovendien was er vanuit Oosterbeek en Ede veel concurrentie, wat de wedstrijd extra spannend heeft gemaakt.

Bij elk niveau was er een minimum aantal punten wat behaald moest worden om je te kunnen kwalificeren voor het NK. Tevens was het nieuw dat alleen de eerste twee turnsters van de niveaus 2 tot en met 6 door mogen stromen naar het NK en dat jongens en meisjes in één groep worden beoordeeld. Na de laatste districtwedstrijd wordt gekeken of er nog andere turnsters worden aangevuld voor het NK.

Onderstaande turnsters van Kwiek eindigden bij de eerste drie:

Niveau 1

1. Eline te Wierik

2. Merijn Marselis

Niveau 3

1. Anne Kruiper

Niveau 4

1. Myrthe Lokate

2. Myrthe Gooij

Niveau 6

1. Esther Heinen

2. Helma Roescher

3. Laura ter Heide

Niveau 7 instap

3. Sharon Huis in ’t Veld

Niveau 7

2. Echica Hagen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.