sv raalte laks met instructies kunstgras

Ondanks nadrukkelijk verzoek van kunstgrasleverancier Ceelen Sport Constructies (CSC) om het niet te doen, heeft SV Raalte zaterdag een gedeelte van het veld met sneeuwschuivers sneeuwvrij gemaakt. Een kwart van het veld werd keurig van de sneeuw ontdaan, zodat de spelers van het eerste elftal op een goed bespeelbaar veld konden trainen. Dat lukte uiteraard prima, want zoals de foto’s ook laten zien lag het veld er prima bij.

Een oplettende bezoeker van Salland Centraal trekt echter wel zijn twijfels bij de handelswijze van SV Raalte. “CSC, die het veld heeft geleverd, zegt dat het niet goed is om op een dergelijke manier het veld sneeuwvrij te maken. En tóch hebben ze het gedaan! Het veld ziet er op het eerste gezicht goed uit, maar het schuiven zijn ook de rubberen korrels van het veld afgehaald, en dat is nou juist niet de bedoeling.”

Ceelen Sport Constructies zegt dat er voor een kunstgrasveld geen negatieve gevolgen zijn als deze bedekt is met sneeuw. “Pas als de sneeuw tijdens de activiteiten echter tot ‘pap’ wordt getrapt, kan tijdens een latere vorstperiode compacte ijsvorming in de mat optreden. Dit kan leiden tot een langdurig gebruiksverbod van het veld. Daarom wordt, in het kader van éénduidigheid, aanbevolen om bij sneeuw geen gebruik te maken van het speelveld.”

Als tip zegt CSC dat de sneeuw met een schuifbord met een rubberflap aan de onderkant, rustig naar de kant van het veld kan worden geschoven. Maar zeer belangrijk hierbij is dat er geen invulmateriaal mee verplaatst wordt. “Sneeuw verwijderen is nauwkeurig werk en dient dan ook bij voorkeur aan deskundigen te worden overgelaten”, aldus CSC. Bij SV Raalte heeft men dit weekend echter een buitentraining van het eerste dus voorrang gegeven, en dat gaat ten koste van het nieuwe kunstgrasveld.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.