Home / archiefcentraal / storten voor haiti welk gironummer is juist

storten voor haiti welk gironummer is juist

De afgelopen dagen zijn er op de redactie van Salland Centraal veel vragen binnengekomen over de beste manier om de slachtoffers in Haïti te ondersteunen, en dan met name het project waar pater Wim Boksebeld mee bezig is. Welnu, allereerst willen wij benadrukken dat iedere hulp natuurlijk goed is. Of dat nu Giro 555 is, een donatie aan Stichting Don Bosco, een donatie aan Stichting Haïti Project of andere particuliere initiatieven, alle hulp is voor de mensen daar van harte welkom!

Salland Centraal voerde afgelopen week ‘campagne’ voor Stichting Haïti Project, een stichting die het werk van pater Bohnen ondersteunt. In 1954 kwam pater Bohnen in Haïti. Hij stimuleerde de sloppenbewoners om schooltjes op te richten voor hun kinderen en zorgde voor lesmateriaal en onderwijzers. De schooltjes waren van de ouders en hun initiatief kon rekenen op de steun van pater Bohnen. Het werd een grandioos succes dat uitgroeide tot 190 schooltjes met 26.000 leerlingen die elke dag onderwijs een warme maaltijd krijgen. Die schooltjes zijn verwoest! Pater Wim Boksebeld is officieel aangesloten bij deze stichting.

Bankrekening 16.22.40.066 of Postbank 4648989 ten name van Stichting Haïti Project.

De Stentor maakte afgelopen week ‘reclame’ voor de Stichting Don Bosco onder de naam Wim’s Missie. Pater Wim Boksebeld is óók officieel aangesloten bij deze stichting. Wim Boksebeld is de Nederlandse salesiaan op Haïti die sinds enkele jaren de leiding heeft over het project ‘Kleine schooltjes van pater Bohnen’. Salesianen van Don Bosco zijn vanaf 1935 in Haïti aanwezig. Naast Wim Boksebeld werkt ook salesiaan Peter Aarts op Haïti. De in totaal zestig salesianen hebben op het caraïbische eiland een aantal projecten die ten goede komen aan kansarme jongeren en het parochiepastoraat.

Bankrekening 714005 ten name van Stichting Don Bosco in Soest onder vermelding van de naam Wim’s Missie.

Lees ook

Egbert den Daas opnieuw lijsttrekker van Lokaal Alternatief

HEINO – Lokaal Alternatief heeft de lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Raalte …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.