stoppelkaters overstag muziekkorpsen welkom

Carnavalsvereniging De Stöppelkaters gaat overstag: De muziekkorpsen uit de regio zijn tóch welkom tijdens de grote carnavalsoptocht op zondag 14 februari in Raalte. Dat is vrijdagavond besloten tijdens de bestuursvergadering. “We gaan de muziekverenigingen alsnog uitnodigen”, vertelt André Maatman, bestuurslid/woordvoerder van De Stöppelkaters

De carnavalsvereniging had eerder besloten om geen muziekverenigingen toe te laten. Volgens De Stöppelkaters zouden de muziekkorpsen toch overstemd worden door het geluid van de grote wagens. Deze beslissing is echter bij vele muziekverenigingen en mensen in het verkeerde keelgat geschoten en leverde alleen al op Salland Centraal ruim zeventig reacties op: Steunbetuigingen aan de muziekverenigingen en stevige kritiek op de carnavalsvereniging.

“Soms is flink om terug te komen op een genomen beslissing”, stelt Maatman. “Hoewel we weloverwogen hadden besloten om geen muziekkorpsen meer toe te laten, zien we ons met het oog op alle reacties en de teneur ervan toch genoodzaakt om daarop te terug te komen. We zijn een grote en breed gedragen carnavalsvereniging, ons blad de Zotteklap gaat naar 70.000 huishoudens en als vanuit de gemeenschap dan dergelijke geluiden komen, dan zijn we niet te groot om daar niet naar te luisteren. De bezoekers hechten blijkbaar toch enorm aan de fanfares!”

Dat het aanvankelijke rode licht voor muziekkorpsen niet bij iedereen even lekker lag, wist de carnavalsvereniging ook wel, maar dat het ook nog zo’n media-item zou worden had niemand verwacht. “Salland Centraal heeft er aandacht aan besteed, de Stentor, RTV Oost en ik ben vandaag zelfs gebeld door ‘Hart van Nederland’ . Ik was toen ze belden niet thuis, mijn vrouw kreeg een dame van SBS6 aan de lijn, en ik moet zo meteen nog even contact met haar opnemen!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.