stichting voor verliesverwerking in dalfsen

Stichting Ondersteuning Verliesverwerking is maandag in het Roode Hert in Dalfsen officieel opgericht. Vrienden en oud-profvoetballers René Eijkelkamp (Dalfsen) en Michel Boerebach zetten zich als ambassadeurs in voor deze nieuwe stichting. Vooral voor Boerebach – assistent trainer bij GA Eagles – is de medewerking uit het leven gegrepen, tijdens een tragisch ongeval in 2003 kwamen zijn twee zoons om. Vanuit deze ervaring wil hij anderen helpen die door zo’n ingrijpende gebeurtenis stil zijn gezet.

De stichting wil professionele hulp mogelijk maken voor kinderen, jongeren en mensen met een verstandelijke beperking die te maken hebben gehad met verlies. Zodat zij de pijn een plekje kunnen geven en weer verder kunnen. Hulpverlening toegankelijk maken, ongeacht het inkomen of de persoonlijke situatie, dat is de missie in een notendop. Juist de mensen die professionele hulp niet kunnen betalen, of die niet weten waar ze goede hulp kunnen vinden, wil Stichting Ondersteuning Verliesverwerking helpen.

Dit gaat om verlies in de breedste zin van het woord. Denk bijvoorbeeld aan het overlijden van een dierbaar persoon, problemen met het zelfbeeld, echtscheidingsproblematiek of acceptatie van een handicap. Door verlies en pijn kunnen mensen vastlopen. De pijn stoppen ze het liefst ver weg, maar daardoor raken ze voor hun gevoel het roer van hun eigen leven kwijt. Lang niet iedereen weet dat er manieren en processen zijn om verlies op een goede manier te verwerken, terwijl dit vaak wel nodig is om verder te kunnen.

“We kunnen niet wachten om aan de slag te gaan”, vertelt voorzitter Henk Visscher. “Het ergste wat je kan overkomen, is één van je meest dierbaren te moeten missen. Maar ook andere soorten verlieservaringen kunnen je helemaal lam slaan. Het is onbeschrijfelijk hoeveel leed er is op dit gebied. Met de stichting maken wij ondersteuning en verwerking mogelijk, juist voor hen die het niet kunnen betalen. Zodat zij hun leven weer kunnen leven zoals ze dat zelf willen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.