st willibrord helpt iesselzotten uit de brand

Bij Carnavalsvereniging de Iesselzotten in Olst vechten tranen van verdriet en van vreugde om voorrang: Drama rondom het afgelasten van het traditionele Dansgardefestival en feest vanwege de nieuwe samenwerking met de Katholieke Basisschool St. Willibrord in Olst. Groep 8 van meester Pascal Kogelman vormt dit jaar de Jeugdraad van Elf. Uit hun midden kozen zij Mathijs van de Kemenade als Prins Mathijs Eerste met Adjudant Lyonn (Albers).

“Afgelopen zomer hebben wij na de vakantie contact gezocht met de school om samen eens met elkaar ideeën uit te wisselen om te zien of we onze carnavalsfeesten konden combineren”, aldus André Smit, Vorst van de Iesselzotten. “Wat bleek, men was bij de school nog op zoek naar een leuke invulling van het carnavalsfeest. En die konden wij bieden, want wij waren op zoek naar voldoende jeugd voor een volwaardige Jeugdraad. Zoals het zich nu laat aanzien wordt het een vruchtbare samenwerking, met een heuse ‘kabaal’-optocht van de school naar de residentie.”

Uiteraard was Smit ook teleurgesteld over de afgelasting van het Dansgardefestival. Het was door de barre weersomstandigheden niet meer verantwoord om dansgroepen naar Olst te laten rijden, toen de eerste deelnemers zich al bij sporthal de Hooiberg hadden gemeld. Een financiële teleurstelling voor de carnavalsvereniging, die toch al niet over ruime financiële middelen kan beschikken. Leverancier Korbeld heeft na kort overleg besloten om een groot deel van de rekening te schrappen.

Voorzitter Smit: “Wij hopen ook met de gemeente te kunnen praten over de huur van de sporthal. Gelukkig hebben we ook hele loyale sponsors, maar dit verlies doet ons erg veel pijn. We lopen erg veel inkomsten mis, terwijl we wel de kosten hebben moeten maken.” Het Dansgardefestival Olst trekt jaarlijks 400 deelnemers en ongeveer 1000 bezoekers. “Naast het geld, is het vooral ook dramatisch voor de organisatoren, die er toch een jaar lang mee in de weer zijn geweest. En de dansgroepen niet te vergeten, die ieder jaar weer uitkijken naar ons festival”, aldus Smit.

Op zaterdag 13 februari trekt de Grote Optocht door Olst, dat in carnavalstijd ook wel Heuidarp wordt genoemd. De bonte stoet van zotten start dit jaar om 15.00 uur. Dat is op verzoek van de wagenbouwers iets later dan voorgaande jaren, om de wagens die ’s morgens op de Boskamp hebben meegedaan de tijd te geven om 14.30 uur aan de start te verschijnen. Het opstellen gebeurt op de Dekkerlaan. Meer informatie over de optocht en het carnavalsfeest in Olst is te vinden op staging2.iesselzotten.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.