sportbuurtclub club2move wint rkf award

Sportbuurtclub Club2Move is de winnaar van de Richard Krajicek Foundation Award Overijssel! De uitreiking van de RKF Award heeft afgelopen vrijdag plaatsgevonden in het provinciehuis in Zwolle. Tijdens deze bijeenkomst hebben de drie genomineerde projecten een spetterende presentatie gegeven. De prijs werd vervolgens uitgereikt door gedeputeerde Gert Ranter. Winnaar is geworden de sportbuurtclub Club2Move, gevolgd door het project spooktochten ‘Stenen Kruis’ van de gemeente Olst-Wijhe. Op de derde plaats eindigde ‘Zomer Sport & Spel’ (Oldenzaal).

De provinciale jury prees de organisatie van Club2Move voor het betrekken van jongeren bij het project en het wekelijks terugkerend karakter van de activiteiten. Club2Move is een sportbuurtclub waarin SportService Zwolle, welzijnsorganisatie Travers, GGD en jongeren nauw samenwerken. Deze sportbuurtclub biedt jongeren de gelegenheid om minimaal twee keer per week te sporten. Club2Move heeft in samenwerking met sportverenigingen, andere sportaanbieders én de jongeren een sportaanbod ontwikkeld voor 10 tot 18 jarigen. Kernwoorden zijn solidariteit, samenwerking, sport, Fair Play en gezondheid. Club2Move is speciaal omdat het een alternatieve sportvereniging is waar jongerenparticipatie een belangrijk begrip is. Jongeren, waarvoor de drempel te hoog is om lid te worden van een reguliere sportvereniging, worden wel bereikt via Club2Move.

Club2Move heeft met dit project een geldbedrag van 10.000 euro gewonnen. Tevens verdient zij met deze provinciale overwinning een plaats in de landelijke finale, die zal plaatsvinden tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam Ahoy. Een verdienstelijke tweede plaats was er voor het project spooktochten ‘Stenen Kruis’, georganiseerd door de gemeente Olst-Wijhe en Landstede Welzijn. De tochten zijn een aftrap voor de sportprojecten en activiteiten die volgen. De organisatie werkt samen met een grote groep vrijwilligers, zoals ouders, stagiaires, broers en zussen. Zij begeleiden de jongeren tijdens de tocht en tijdens de beweegspelen na afloop.

‘Zomer sport & Spel’ van de gemeente Oldenzaal eindigde op een eervolle derde plaats. Tijdens de zomervakantie hebben de sportconsulenten van de gemeente activiteiten voor kinderen georganiseerd. De gemeente Oldenzaal wil stimuleren dat kinderen op jonge leeftijd gaan sporten. Het project heeft verschillende doelen gerealiseerd, zoals het stimuleren van Fair Play, de versterking van de sociale cohesie in de wijk, integratie van alle bevolkingsgroepen tijdens de activiteiten, het stimuleren van gezonde voeding tijdens rustmomenten en het bevorderen van een actieve leefstijl door variatie in het sportaanbod.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.