sneeuwpop als ooievaar wacht op baby

Het is een drukke zondag geweest voor kinderen en volwassenen die zich heerlijk vermaakt hebben in de sneeuw. Zo legde Bianca Kleinherenbrink ‘een middag hard werken’ aan het Velsinkpad in Heeten vast. Hans Lamers nam het fototoestel mee naar Het Bivank in Nieuw Heeten.

Wat te denken van de buren van Rene en Edith Jansen. Die verwachten binnen drie weken een baby. Op de oprit staat nu een ooievaar van sneeuw. Andre Schutte maakte de foto.

Gerard Broekgerrits maakte foto’s van vogels die op de door hem ingerichte voederplaatsen af komen. De foto’s met de aalscholvers zijn bij de Hondemotsweg genomen. Daar heeft hij een voederplaats voor watervogels, maar ook een in Raalte Noord. “Er is een groot verschil met de watervogels in de bebouwde kom en de vogels in het buitengebied. In de bebouwde kom komen de vogels direct naar het voer toe en buiten de bebouwde kom vliegen of zwemmen ze bij het voeren meteen weg.

Het winterkoninkje bij Jan Oostewechel in de tuin maakt die blijde voederplaatsen niet meer mee. Jan: “Mij winterkoning is ten onder gegaan aan winters geweld. Mijn grappige, soms agressieve winterkoninkje vond ik vanmiddag dood in mijn tuin. Het is mij een raadsel waarom, want er is genoeg voer in de buurt, zoals vetbollen, zonnebloempitten en gemengde zaden. Nu maar hopen dat het komende zomer het territorium weer wordt ingenomen door een nieuwe koning van winter.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.