school wim boksebeld doelwit plunderaars

Pater Wim Boksebeld, een Salesiaan uit Raalte die al veertig jaar in Haïti werkt, is er kapot van, zo meldt Het Leidsch Dagblad. Zijn scholen in de sloppenwijken van Port-au-Prince zijn leeggeroofd door plunderaars. Eerst moest hij al toezien hoe de scholen werden verwoest door de aardbeving en waarbij veel leerlingen zijn omgekomen, nu is zijn project ook nog eens doelwit van plunderaars geworden.

“Schriften, stoelen, banken en zelfs dakplaten, alles is gestolen”, meldt Boksebeld. In de wijk werden voedselmagazijnen leeggeroofd en de wielen van de vrachtwagens. “Dat mensen met honger eten stelen, begrijp ik, maar onder het voorwendsel dat ze meisjes gingen redden onder het puin, gingen ze plunderen. Alles is weg. Dat doet me pijn. Als we de Don Bosco (de naam van de school, red.) herbouwen, is dat niet hier. Deze wijk verdient geen school.”

De ‘schooltjes van Pater Bohnen’ zorgen ervoor dat duizenden kinderen in de sloppenwijken naar school kunnen en dagelijks te eten krijgen. Boksebeld beheerde de laatste jaren de financiën van de Don Bosco-school in de wijk La Saline.

Stichting Haïti Project (pater Wim Boksebeld)

Salland Centraal zet zich in voor het werk van pater Boksebeld. Wil jij ook het werk van Wim Boksebeld steunen? Maak dan geld over naar Rabobanknummer 16.22.40.066 of Postbank 4648989, ten name van Stichting Haïti Project.

Meer informatie vind je op de site van de Stichting Haïti Project.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.