schalmloop succes ondanks sneeuwval

Op zondag 24 januari heeft de 25e editie van de Schalmloop in Mariënheem weer plaatsgevonden. Hoewel de nacht voor de loop nog redelijk winters was, kon het festijn toch doorgaan. De organisatie spreekt dan ook van een geslaagd loopevenement.

De loop werd geopend met een wedstrijd tussen jeugd tot 13 jaar. Demi Kleine Schaars uit Raalte wist dit twee kilometer lange parcours als snelste af te leggen in 8.44 minuut, twee seconden sneller dan Leon Kruiper.

De 5,6 kilometer bij de dames werd gewonnen door Lotte Huiberts uit Laag Zuthem, terwijl Simon Beemsterboer er op dezelfde afstand bij de mannen met de eer vandoor ging. Bij de 10,5 kilometer won Jolien Schutte uit Olst bij de vrouwen en Jan Scheenstra bij de mannen. Deze twee afstanden maken deel uit van de competitie van het Sallands Cross Circuit.

Tussen de bedrijven door gingen veertien dappere mannen de strijd aan om de titel bij de langste afstand, de 20,5 kilometer. Deze halve marathon werd gewonnen door Bertil Krukkert uit Nijverdal in één uur, zeventien minuten en 48 seconden. Op staging2.sallandcrosscircuit.nl kunt u terecht voor alle uitslagen en verdere info. Op 31 januari staat de crossloop in Luttenberg op het programma.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.