rtv oost in raalte voor stemmingmakerij

RTV Oost blikt de komende periode vooruit op de verkiezingen met de rubriek De Stemmingmakerij, waarbij de lokale politiek onder de loep wordt genomen in alle 25 gemeenten. Op vrijdag 5 februari staat de gemeente Raalte de hele dag centraal. ’s Ochtends is burgemeester Piet Zoon de ‘wekgast’ voor het programma Klaarwakker, ’s middags struint er een verslaggever door het dorp en Raalte wordt ook belicht in het programma Afslag Oost.

Stemmingmakerij is ’s avonds onderdeel van het tv-programma In de Wandelgangen. Er wordt aandacht besteed aan thema’s die een rol spelen bij de gemeenteraadsverkiezingen in Raalte. Zo wil VVD-lijsttrekker dat elke kern in de gemeente zijn eigen bedrijventerrein krijgt. PvdA-lijsttrekker en huidig wethouder Gerard Elferink is het daar niet mee eens. Hij vindt Raalte de aangewezen plek, anders verrommelt het landschap.

Verder een portret van SP’er Willy Lourenssen, die wegens lekken voor de rechter stond. Hij nam nooit een blad voor de mond in het door talloze affaires geplaagde Raalte. Voorbeelden daarvan zijn het ontslag van burgemeester Bolhuis, de aanbestedingsaffaire Temmink en de KWO-installatie onder het gemeentehuis, die nu moet worden verwijderd op last van de Raad van State.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.