raalte strooit zand als het strooizout op is

“Hoewel er plannen zijn om extra zout te winnen in Friesland, gaan we er vanuit dat er voorlopig geen of minimaal zout wordt geleverd”, zegt een woordvoerder van de gemeente Raalte. “Dit betekent dat er binnenkort onvoldoende zout is om de gladheid effectief te bestrijden. We moeten daarom op zoek naar alternatieven.”

“Op dit moment onderzoeken we de mogelijkheden om de wegen stroef te maken met zand. Het zout dat we krijgen willen we gebruiken om op de belangrijkste ontsluitingswegen de gladheid te bestrijden. Als er onvoldoende zout is, dan zullen deze wegen met zand worden gestrooid. Maar de wegen maken we eerst zoveel mogelijk met sneeuwschuivers schoon.”

“Op de tertiaire wegen, de zogenaamde derde ronde, is de sneeuw vaak al vast gereden als deze wegen aan de beurt zijn. Sneeuw schuiven heeft dan geen zin meer. Dit betekent dat wij hier voorlopig geen bestrijding uitvoeren. In urgente gevallen zullen we reageren op klachten van inwoners. Het gaat hier om een noodmaatregel en we beseffen dat hierdoor overlast zal ontstaan. We rekenen op ieders begrip.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.