raalte strooit woonwijken niet of als laatste

Overal zie je ze rijden: Strooiwagens en tractors met grote schuivers aan de voorzijde. Toch krijgt de gemeente Raalte nog regelmatig vragen over waar en wanneer zij strooit. Eigenlijk werkt dat heel simpel, want bij gladheid worden eerst de primaire routes gestrooid en daarna pas zijn de secundaire en tertiaire routes aan de beurt.

Bij het vaststellen van de primaire strooiroutes gaat de gemeente Raalte ervan uit dat iedereen vanaf de woning binnen een aanvaardbare afstand een gestrooide route moet kunnen bereiken. Concreet zijn dat de busroutes, invalswegen, wegen naar ziekenhuizen, bejaardenhuizen, scholen, bedrijven, belangrijke fietsroutes en hoofdwegen in het buitengebied. Secundaire routes zijn wijkontsluitingswegen en de overige wegen in het buitengebied.

Extreem winterweer vraagt soms een volle inzet van de wagens op de primaire en secundaire routes en dan komt de gemeente niet direct toe aan de wegen in de woonwijken, de zogenaamde tertiaire routes. Dit was bijvoorbeeld het geval bij extreme sneeuwval rond de laatste jaarwisseling. De wegen in de woonwijken kunnen dan pas worden gestrooid op het moment dat de sneeuw al is aangereden. Ook werkt het zout minimaal als de wegen relatief weinig worden bereden en er lage temperaturen zijn. Deze wegen blijven dan langer glad.

Mensen die zijn aangewezen op de hulp van een thuiszorgorganisatie en niet goed bereikbaar zijn doordat er veel sneeuw ligt voor de woning – en zij zelf niet in de gelegenheid zijn om dit schoon te krijgen – kunnen dit aangeven bij de gemeente Raalte. Waar en wanneer mogelijk zorgt zij dan voor een betere bereikbaarheid voor deze diensten. Inwoners van de gemeente die hiervoor in aanmerking komen kunnen dit melden op 0572-347799 of via staging2.raalte.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.