raalte helpt haiti levert ruim 50000 euro op

De door Dansgroep Ralda georganiseerde Sallandse benefietshow heeft zondagmiddag 50.000 euro opgebracht voor Haïti. In een bomvol Hoftheater bracht de ene na de andere optredende groep niet alleen een gratis voorstelling, maar ook een zak vol geld mee.

Ralda bedacht het benefietoptreden direct na de aardbeving in Haïti, vroeg aan Sallandse collega-verenigingen de handen in een te slaan voor een grote voorstelling, en animeerde daarmee gelijk veel collectes op kleinere schaal. Het benefiet-concert bracht daarom niet alleen de recette op, maar het werd het een grote optelsom van kleinere giften vanuit heel Salland.

Ralda had ook alle bedrijven, scholen, instellingen en verenigingen die een actie voor pater Wim Boksebeld hielden, opgeroepen zich aan te sluiten bij de actie van Ralda. Dat maakte de rij van geldbrengers zondagmiddag nog groter. “Hartverwarmend”, vonden bezoekers “en omdat het op zo’n lokale schaal is, ontroert me dit veel meer dan de landelijke actie op tv. Dit is minder anoniem, het raakt je meer. Het geeft je de indruk dat je als gemeenschap iets doet voor de mensen in Haïti.”

Ook de Stichting Haïti Project, de stichting van pater Wim Boksebeld zelf, deed een flinke duit in het zakje. Deze stichting had met andere acties en een eigen gironummer 30.000 euro opgehaald.

Maria Boksebeld nam het bedrag tegen 17.30 uur met grote ogen in ontvangst. Zij zal er voor zorgen dat het geld aankomt bij haar broer pater Wim Boksebeld die in Haïti missiewerk verricht.

De organisatoren Fedde Sterringa en Carolien Tielbeek zijn zeer tevreden: ”Allereerst is het natuurlijk geweldig dat dit bedrag dat boven alle verwachtingen gaat is verzameld. Daarnaast was er een ontspannen sfeer en iedereen heeft een plezierige middag gehad. Dat is waar je het als groep, als Ralda, voor doet. Al met al kijken we terug op een geweldige actie.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.