prins kaggel door brandweer afgeleverd

Het carnavalsseizoen in Lemelerveld is zaterdagavond officieel van start gegaan met twee galafeesten. ’s Middags was het tijdens het jaarlijkse kindergala eerst de beurt aan prinses Anne Panne Koffiekanne om het stokje over te dragen aan de nieuwe jeugdprins: Prins Jesper de Eerste van de Sprokkelaars. Hij zal samen met zijn Raad van Elf het jeugdcarnaval in Lemelerveld met onder meer het kindercarnaval op maandagmiddag in de residentie gaan begeleiden.

’s Avonds was het grote moment voor de volwassen carnavalisten daar. De avond waarop iedere nar en zot al maanden wachtte. De avond met de bekendmakingen van de nieuwe Prins der Sprokkelaars en de Sprokkelaar van het Jaar ging van start onder grote belangstelling. Zo waren carnavalsverenigingen uit Bevergern, Hoonhorst, Vilsteren, Heino en Boskamp aanwezig. Traditiegetrouw werd eerst de Sprokkelaar van het Jaar bekend gemaakt. Dit is in 2010 niemand minder dan Diny Laarman. Diny neemt dit jaar afscheid als wethouder en was ook in die functie met een smoes naar de residentie in Lemelerveld gelokt.

Daarna stond eindelijk de bekendmaking van de nieuwe Prins der Sprokkelaars op het programma. Eerst werd de residentie in rook gehuld. “Witte rook, dus er is een nieuwe prins”, aldus het presentatieduo Niels Schrijver en Pettrik Neppelenbroek. Plotseling klonken er sirenes en kwam de brandweer voor in vol ornaat. Slangen werden uitgerold en daar stormden de heren en dame van de brandweer de residentie binnen. Vragen werden gesteld en langzaam werd duidelijk dat de brandweer vanavond wel een heel speciale missie heeft. Zij kwam een prins afleveren. Niemand minder dan Prins Kaggel de Eerste.

Prins Kaggel de Eerste wordt in het dagelijks leven ook wel Frank Overgoor genoemd. Hij woont sinds 1999 in Lemelerveld en zit sinds 2002 bij de vrijwillige brandweer Lemelerveld. Uiteraard is hij een carnavalist in hart en nieren. Het carnaval 2010 is dan ook in veilige handen bij deze prins. Nadat Prins Kaggel zich had voorgesteld was het de beurt aan de band Melrose om er een daverend feest van te maken. Het werd een ouderwets gezellige avond die nog tot in de late uurtjes duurde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.