peutermaand in de raalter bibliotheken

In februari is het weer peutermaand in de Raalter bibliotheken. Deze maand zal blijken dat de bibliotheek ook voor kinderen van nul tot en met drie jaar een heleboel in huis heeft. Er wordt tijdens deze maand extra aandacht besteed aan leuke boeken die er zijn voor de allerkleinsten. Spannende prentenboeken of voorleesboeken bijvoorbeeld.

Peuters houden van plaatjes kijken en van luisteren naar korte verhaaltjes over dagelijkse belevenissen. En van het voorlezen steken peuters spelenderwijs een heleboel op. De woordenschat wordt vergroot, ze leren de wereld om zich heen kennen, ze leren zich in te leven in allerlei situaties en de concentratie verbetert. Door de vertrouwdheid met boeken verloopt het zelf leren lezen later ook makkelijker. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat het samen lezen en luisteren gewoon leuk is.

Veel activiteiten zullen samengaan met het prentenboek van het jaar 2010: Wiebelbillenboogje van Guido van Genechten. Op diverse peuterspeelzalen en kinderdagverblijven in de gemeente wordt uit dit boek voorgelezen door medewerksters van de Raalter bibliotheek. Ook burgemeester Piet Zoon gaat voorlezen in de Peutermaand. Verder is er een poppentheatervoorstelling in het Kulturhus Raalte op woensdag 10 februari om 14.30 uur.

Net als voorgaande jaren is er een actie voor nieuwe kleine leden. Elk kind van nul tot en met drie jaar dat tijdens de peutermaand lid wordt van de bibliotheek in Raalte, Heino, Heeten, Luttenberg, Nieuw Heeten, Broekland of Mariënheem krijgt een leuke verrassing.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.