pax kinderhulp zoekt nieuwe gastgezinnen

De werkgroep IJssel-Vecht van de onafhankelijke organisatie Pax Kinderhulp biedt in juni 2010 weer gastvrijheid aan een veertigtal kinderen uit Bosnië-Herzegovina. Kinderen die in eigen land onder armoedige omstandigheden moeten (over)leven en geen onbekommerd leven leiden. Om hen even tot rust te laten komen en ze vooral het gevoel te geven dat ze kind zijn, organiseert Pax Kinderhulp vakanties.

Tijdens hun verblijf zullen de Bosnische kinderen twee aan twee worden ondergebracht bij gastgezinnen in de regio Zwolle. De ervaring leert dat drie weken normaal gezinsleven met volop aandacht en warmte, de kinderen zichtbaar doet opleven. Om de gastgezinnen te ontlasten worden tijdens de vakantie wekelijks activiteiten georganiseerd. De kinderen worden vergezeld door begeleiders en tolken die Duits en Engels spreken. Medewerkers van werkgroep IJssel-Vecht staan voortdurend klaar om bij eventuele problemen de helpende hand te bieden.

Pax Kinderhulp is dringend op zoek naar gezinnen die bereid zijn om twee kinderen drie weken in hun midden op te nemen en hen in een veilige haven te laten ervaren hoe het is in een normaal gezin te leven. Wil je meer informatie, neem dan contact op met Coby Kastelein (Zwolle) op 038-4546185, José Hogeman (Heino) op nummer 0572-394258 of Nan Speth (’t Harde) op 0525-652467. Of kijk op staging2.paxkinderhulpijsselvecht.nl.

Werkgroep IJsselland-Berlijn

Deze werkgroep biedt kinderen van 6 tot 13 jaar uit Berlijn een vakantie aan in de regio Zwolle, in de periode 31 maart tot en met 10 april en van 10 tot en met 30 juli 2010. De gastouders mogen hun voorkeur uitspreken voor een jongen of een meisje en de leeftijd. Bij de kinderen uit Berlijn bestaat de mogelijkheid om hetzelfde kind meerdere jaren achter elkaar in hetzelfde gastgezin uit te nodigen. De gastouders worden tijdens een ouderavond geïnformeerd over de gang van zaken. Vanzelfsprekend worden de gastgezinnen ook hier voortdurend begeleid door medewerkers van de werkgroep. Voor meer info bel Coby Kastelein (038-4546185) of Janneke van Boven (0525-621814).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.