parochie heilig kruis wacht op goedkeuring

De acht parochies van het parochieverband De Hoeksteen Zuid-Oost Salland – Broekland, Haarle, Heeten, Luttenberg, Mariënheem, Nieuw Heeten/Holten en Raalte (Kruisverheffing en Paulus) – zijn gefuseerd tot de nieuwe Parochie Heilig Kruis. De huidige parochies behouden als locatie wel hun eigen naam, maar samen gaan zij als Heilig Kruis verder.

Vanuit de fuserende parochies zijn zeven parochianen bereid gevonden zitting te nemen in het nieuwe parochiebestuur. Aartsbisschop Eijk heeft inmiddels laten weten dat hij naast instemming met pastoor Verweij, ook instemt met de andere voorgedragen kandidaten. Het betreft Gerard ten Have, Henk Holtmaat, José Hoonhorst-Oortwijn, Anton Hunneman, Gerard Oldeboer, Herman van der Sligte en Marion Wolters-Nollen.

Het nieuwe parochiebestuur zal, in afwachting van de goedkeuring van de fusiedocumenten, de werkzaamheden van de stuurgroep van het samenwerkingsverband overnemen. Op 28 december 2009 heeft de stuurgroep haar werkzaamheden formeel overgedragen aan het nieuwe parochiebestuur. In afwachting van de goedkeuring van de fusiedocumenten door het bisdom, zal zij echter als stuurgroep blijven fungeren. Tot het moment van de officiële goedkeuring blijven de huidige parochiebesturen verantwoordelijk voor hun eigen parochie.

Zondag 31 januari zullen de fuserende geloofsgemeenschappen samen de start van de Parochie Heilig Kruis markeren. In alle kerken wordt dan om 09.30 uur een viering gehouden. In de Pauluskerk in Raalte begint de viering om 10.00 uur. Aansluitend aan de viering worden alle parochianen uitgenodigd daar naartoe te komen om daar samen de start van de het fusie in te luiden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.