overval bij de smulbaai kloten zogezegd

De hele situatie? “Kloten zogezegd!” John van der Vegt windt er geen doekjes om, maar lacht al wel weer. In de nacht van zondag op maandag werd er bij zijn winkel in Heino, De Smulbaai, voor sowieso de zesde keer in twintig jaar ingebroken. John betrapte de overvallers die hem vervolgens probeerden te overmeesteren. De buit? Alle sigaretten en shag uit de winkel zijn gestolen, de strippenkaarten en postzegels zijn weg en daarnaast namen de daders ook zo’n 300 euro aan kasgeld mee.

Zo rond half vier werd John wakker van het alarm. “Ik slaap naast de winkel. Ik hoorde dus ook meteen dat het geen vals alarm was. Ik schoot een broek aan en pakte m’n honkbalknuppel. Toen ik in de hal het licht aandeed en de deur wilde openen, stonden ze al voor me. Twee man sterk met bivakmutsen op. Ze probeerden binnen te komen. Ze waren weinig goeds van plan. Ik wist de deur weer dicht te krijgen, maar er werd aan beide kanten flink aan getrokken. Mijn vriendin stond achter me. Ze had de meldkamer van de politie al aan de lijn!” De overvallers kozen uiteindelijk eieren voor hun geld. John zag dat er drie mannen wegvluchtten. Goede signalementen heeft hij niet. Ja, alleen dat ze ongeveer 1 meter 70 waren en licht getint.

Later bleek dat de heren ook geprobeerd hadden om bij Café De Baron binnen te komen. Voordat ze bij John langs kwamen, waren ze al bij shoarmazaak Shalom geweest, een buurman van John. Daar hadden ze de inhoud van de gokkasten meegenomen. “Volgens mij waren het professionals. Ze zijn in elk geval behoorlijk geraffineerd tewerk gegaan!” Aan de ene kant had ie gehoopt dat ie met zijn honkbalknuppel nog wat kon uitrichten, aan de andere kant is John blij dat ie daarvoor de kans niet heeft gehad.

De rust is inmiddels al weer een beetje teruggekeerd. “Ik praat er veel over. Alle klanten vragen ernaar. Maar je went er nooit aan!” Of ie extra beveiligingsmaatregelen gaat nemen? Het is algemeen bekend dat John al wel het een en ander aan voorzorgsmaatregelen heeft getroffen. “De winkel is al goed beveiligd. Maar een overvaller heeft aan een paar minuten voldoende.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.