nieuwe ledenmiddag bij filmhuis in raalte

De ruim tweehonderd leden van Filmhuis Raalte, ‘de vrienden van het filmhuis’, hebben als voordeel dat zij normaal één euro korting krijgen op de toegang tot een film. Maar de filmhuiswerkgroep doet echter meer voor haar leden. Zo is er af en toe een speciale ledenmiddag. Op zondag 24 januari is het weer zover.

Ditmaal is het een samenzijn met een Frans tintje. Er zijn hapjes en drankjes, maar centraal staat vanzelfsprekend een film. ‘Bien Venue chez les ch’tis’ gaat over een Franse postbode die graag naar het glamoureuze Côte d’Azur verhuist, maar terechtkomt op het Franse platteland. Zijn vrouw is verbijsterd: “Goede mensen gaan naar het zuiden, sukkels naar het noorden.” De vriendenmiddag begint 14.00 uur, de toegang bedraagt zes euro.

Vervolgens gaat het Filmhuis in februari verder met twee kwaliteitsfilms. Op 5 februari wordt ‘Millennium’, gebaseerd op de bestseller van Stieg Larsson, vertoond. “Net zo goed als het boek”, vindt De Filmkrant, maar de Volkskrant kiest toch voor de film: “Beter (en korter) dan het boek.” Op 19 februari draait ‘Buddha collapsed out of shame’, een hartverscheurend sprookje over een zesjarig meisje. Het is een verhaal over de discriminatie van vrouwen tegen de achtergrond van de oorlog in Afghanistan.

Maart is weer muziekmaand, net als in 2008 en 2009. Elke vrijdag is er een muziekfilm. ‘This is it’, over Michael Jackson is op 12 maart te zien, terwijl 26 maart ‘Shine a Light’ over de Rolling Stones wordt vertoond. ‘Young at Heart’ (5 maart) en ‘In search of Mozart’ (19 maart) maken het kwartet vol.

De films op vrijdagavond beginnen 20.00 uur. Kaartjes (vijf euro) zijn te koop bij De Parabool. Daar kan voorafgaand aan de film ook koffie of thee worden gedronken in de koffiehoek. Na afloop van de films schenken de vrijwilligers van het Filmhuis een drankje. De ledenpas van het filmhuis kost 7,50 euro per jaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.