Home / archiefcentraal / nico nieuw eigentijds glossy kerkmagazine

nico nieuw eigentijds glossy kerkmagazine

De eerste ‘Nico.’, een eigentijds glossy kerkmagazine, is vrijdagavond in ‘t Langhuus in Wijhe gepresenteerd. Siward Swart, voorzitter van de kerkenraad, kreeg het eerste exemplaar overhandigd. Met Nico wil de protestantse gemeente graag meer contact onderhouden met de inwoners van Wijhe en omliggende buurtschappen en laten zien dat geloofsgemeenschap gastvrij is voor alle mensen. Om die reden is ook de website aangepast en gemoderniseerd.

Nico is de afkorting van de Nicolaaskerk, het centrale gebouw van de protestantse gemeente en voor anderen de prachtige historische en beeldbepalende kerk van het dorp. In het eerste nummer van de glossy, ter gelegenheid van de Aktie Kerkbalans, vertellen betrokken Wijhenaren eerlijk en openhartig over hun kijk op het geloof en de gemeenschap.

De initiatiefnemer van dit eigentijdse kerkblad is de kerkenraad, het bestuur van de kerk. Het magazine kan gratis verspreid worden door de grote inzet van deskundige vrijwilligers bij het maken van het blad en de bereidheid van vele vrijwilligers die het bezorgen. De kosten per magazine kunnen zo beperkt worden tot één euro per blad. Die kosten neemt de protestantse gemeente voor haar rekening. Het magazine komt voor iedereen ter inzage op verschillende locaties in en rondom Wijhe.

Lees ook

Carolien Jonkman: Luisteren

Steeds meer mensen luisteren naar zichzelf en zijn zich bewust van wat er in hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.