michel tielbeke is het nieuwe goudhaentje

Hij volgt daarmee Maaike Heethaar op, die vorig jaar als eerste het Goudhaentje in ontvangst mocht nemen.

Tielbeke, die lijdt aan het Syndroom van Usher, was vanwege een welverdiende vakantie niet aanwezig op de receptie. Maar hij was al wel op de hoogte van het heuglijke feit. Voor zijn vertrek naar de Canarische Eilanden kreeg hij namelijk bezoek van de gemeente Raalte en een cameraploeg. De beelden van dat bezoek werden maandag via een groot scherm aan de aanwezigen getoond. De Raalter zwemmer reageerde zeer enthousiast en noemde de titel een eer.

Michel Tielbeke werd door de jury, onder leiding van burgemeester Piet Zoon, unaniem gekozen. Hij heeft met zijn zwemprestaties de gemeente Raalte landelijk op een bijzondere en positieve manier op de kaart gezet. Zo won hij onlangs op het wereldkampioenschap korte baan in Rio de Janeiro nog vier medailles, twee gouden en twee bronzen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.