lunchroom en bakker van der most geopend

Bakkerij Van der Most heeft dinsdag de deuren van de winkel in Raalte aan de Nieuwe Markt 9 (in Het Dok) voor het eerst geopend. Naast de bakkerijwinkel heeft Van der Most er een gezellig lunchroom ingericht die plaats kan bieden aan ongeveer dertig personen. In de zomermaanden wordt er ook een terras geopend, waardoor het aantal gasten kan worden verdubbeld.

Bakkerij Van der Most bestaat al 23 jaar. Mark van der Most is mede-eigenaar van de winkel in Raalte, maar zijn vader Anton nam in 1987 al samen met zijn vrouw Lemba BV over. Die werd omgedoopt tot Bakkerij Van der Most. Na vier jaar kwam er ook een vestiging in Dalfsen. In 2005 stapte Mark in de zaak van zijn ouders en zijn plannen liegen er niet om. “Ik wil dat we de grootste bakkersketen van het Vechtdal en Salland worden”, zegt hij. “Daar zijn we nu helemaal klaar voor. We kunnen vijf tot zes winkels bevoorraden. De nieuwe vestiging in Raalte zal dus waarschijnlijk niet de laatste zijn!”

In de winkel in Het Dok kun je terecht voor ambachtelijk gebakken brood, speciaal brood, banket, koeken en cake. De lunchroom voorziet in een lunchkaart van pannenkoeken tot uitsmijters en van diverse broodjes tot soep. “Een dorp met een dergelijke grootte als Raalte hoort één of twee ambachtelijke bakkers te hebben”, stelt Mark. “Nou heeft Raalte er al één, maar wij denken dat er zat ruimte is voor twee. Brood is een dagvers product. De producten die we verkopen, worden voor 98 procent zelf vervaardigd.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.