lokaal alternatief verder als en nu heino

Lokaal Alternatief gaat na de gemeenteraadsverkiezingen verder als ‘En Nu Heino’. Zoals uit de nieuwe partijnaam blijkt, zal ‘En Nu Heino’ zijn pijlen vooral richten op verbetering van de voorzieningen binnen de oude gemeente Heino. De partij zal de komende verkiezingen overigens nog wel gewoon op de kieslijst staan als Lokaal Alternatief. In de periode daarna volgt een definitieve naamswijziging. De partij krijgt een geheel nieuw kader. Op de kandidatenlijst staan elf namen. Egbert Den Daas (nu het enige gemeenteraadslid van Lokaal Alternatief) wordt de lijsttrekker. “Heino verpaupert!”

Het is allemaal het resultaat van de ontmoeting tussen Den Daas en Heinoër (sinds vier jaar) Arnoud Wierdsma op 2 januari van dit jaar. “Het klikte meteen en we bleken over veel zaken volledig hetzelfde te denken”, vertelt Den Daas woensdagmiddag tijdens een kleine persconferentie. In zo’n 2,5 week is een nieuw partijprogramma opgesteld, zijn de visies vertaald in een groot aantal speerpunten, is er een kandidatenlijst opgesteld, is er promomateriaal gedrukt en is er begonnen met het opstellen van een supporterslijst. “Als ondernemer ben ik het gewend om gas te geven”, stelt Wierdsma. “Het is enorm snel gegaan. Deze daadkracht gaan we ook volhouden, dat garandeer ik!”

De heren zetten bij de komende verkiezingen in op minimaal drie zetels en als het even kan zelfs vier. Natuurlijk voor Den Daas, maar ook voor Ger Brand uit Lierderholthuis (tweede op de lijst), Ronald-Jan Koning uit Heino (derde) en Wierdsma (vierde). “De reacties in onze omgeving zijn overweldigend goed”, stelt Den Daas. “Raalte zegt er wel voor de hele gemeente te zijn, maar daar denken veel inwoners van de voormalige gemeente Heino anders over!” Dat ze de komende verkiezingen nog ingaan als Lokaal Alternatief heeft maar één reden: “Als je als nieuwe partij mee wilt doen, had je je voor half december moeten opgeven. Daarvoor waren we te laat!”

De heren steken hun kritiek op de gemeente Raalte niet bepaald onder stoelen of banken. Wierdsma: “De belangrijkste reden voor de omschakeling van Lokaal Alternatief is het gegeven dat Heino verpaupert. Er is enorm veel leegstand. Wij willen dat proces omkeren en nieuw leven blazen in deze prachtige plaats. We hebben alleen de pech dat we onder de gemeente Raalte vallen. Waar andere gemeenten daadkrachtig bezig zijn, zie je hier alleen maar trage besluitvorming. Voor de zoveelste keer een onderzoek waar dan ook nog eens een duur extern bureau voor wordt ingehuurd. Sommige ambtenaren verbergen zich daar gewoon achter. En dan maar weer eindeloos discussiëren. We blinken hier uit in naai en breiclubjes! Hoe lang zijn ze hier al wel niet bezig met het Dorpshuus. Er gebeurt niks!”

Betekent dat dus dat ‘En Nu Heino’ er na de komende verkiezingen voor gaat knokken dat de andere dorpen moeten inleveren en het beschikbare budget alleen maar naar Heino, Laag Zuthem en Lierderholthuis gaat? “Zo moet je dat niet zien”, stellen Wierdsma en Den Daas. “Wij gaan voor Heino, maar vanuit een achterstandspositie. Wij gaan strijden voor een inhaalslag. Zie wat er in Raalte en de andere dorpen allemaal aan faciliteiten staat. De nieuwe sporthal in Luttenberg, het Kulturhus in Broekland, het prachtige sportcomplex dat ze in dat dorp hebben. En vergelijk dat dan eens met de voorzieningen in Heino. Nu is het tijd voor ons!”

De nieuwe site staging2.lokaalalternatief.nl komt binnenkort online. Een langere versie van dit verhaal staat volgende week in de weekkrant van Salland Centraal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.