korbeld in gesprek met mogelijke uitbaters

Wat ze willen met de voormalige ‘Leeren Lampe’? Eigenlijk grotendeels een voortzetting van wat het Raalter uitgaanscentrum vroeger ook bood. Een discofunctie, graag een terugkeer van de Dance Classics Party’s en verhuur voor feesten, partijen, vergaderingen en beurzen. Maar al te veel kunnen Henk en Gerben Korbeld er niet over zeggen. “Dat is ook aan de toekomstige uitbater. Op dit moment zijn we met diverse mogelijke kandidaten in gesprek!”

Het is inmiddels alweer anderhalve week geleden dat bekend werd dat Korbeld Vastgoed BV De Leeren Lampe heeft aangekocht. Er is sindsdien al veel gebeurd. “We zijn volledig overdonderd door alle goede reacties”, vertellen Henk en Gerben. “Het was een rare week. Je wilt niet weten hoeveel reacties we hebben gehad! Zakelijke telefoontjes duurden de afgelopen dagen allemaal een stuk langer. Van alle kanten kwamen de felicitaties binnen! Dat was ontzettend leuk!” Henk: “Ik was laatst op een bruiloft in Wijhe. Daar stond een man van in de 80 op de dansvloer. Die kwam naar me toe om me te vertellen dat hij het zo onvoorstelbaar mooi vond dat we weer wat met De Lampe gingen doen! Kun je nagaan, zelfs bij mensen van die leeftijd leeft dit nog!”

“We vonden het als Raaltenaren heel jammer dat De Leeren Lampe was verdwenen”, vertellen Henk en Gerben over hun motieven. “We hadden De Leeren Lampe al een tijdje op het oog. We zaten er regelmatig over te filosoferen. Toen het gesprek voor de zoveelste keer op De Leeren Lampe kwam, besloten we om dan ook maar contact op te nemen met de makelaar. Maandag 11 januari hebben we er een kijkje genomen. Daarna hebben we een aannemer kritisch laten kijken naar de investering die nodig was om het hele centrum weer op te knappen. Met name op het gebied van gas en elektra was een indicatie zeer welkom. We wilden later niet voor verrassingen komen te staan. Woensdag hebben we een bod gedaan waarop uiterlijk vrijdag gereageerd moest zijn en die dag zijn we het mondeling overeen gekomen!”

Over de hoogte van het bedrag dat gemoeid is met de aankoop doen de heren geen uitspraken. Hoe het mogelijk was dat Salland Centraal het diezelfde dag al kon melden, snappen ze niet, maar eigenlijk vinden ze dat ook niet zo belangrijk. “Er stonden iets van tachtig reacties onder jullie bericht. En allemaal goed! Het is goed om te zien dat het zo onvoorstelbaar veel heeft losgemaakt. Daar zijn we echt door geraakt. De lat komt daardoor voor ons ook hoger te liggen. De verwachtingen zijn hooggespannen!”

Meteen nadat het nieuws naar buiten kwam, meldden zich al enkele gegadigden om De Leeren Lampe 2.0. te exploiteren. “We doen natuurlijk geen uitspraken over de identiteit van de kandidaten, maar er zitten een paar goede horecamensen bij. Mensen met ervaring. Als je zo’n project wilt leiden, is dat ook nodig. We zullen ruimschoots de tijd nemen om een goede kandidaat te selecteren! Het is ons doel om na Stöppelhaene open te gaan, dus we hebben ook nog even!”

Gerben geeft wel aan dat aan de indeling van De Leeren Lampe wat hem betreft niet al te veel veranderd zal worden. “Maar we hebben nog veel te doen! We moeten druk bezig met het gebruiksklaar maken van de ruimtes. Met name wat betreft elektra en installatietechniek zal er veel moeten gebeuren! De verdere inrichting is aan de nieuwe exploitant.” De Lampe was ook in beeld als mogelijke locatie voor het Hoftheater. Henk en Gerben laten desgevraagd weten daar nog steeds positief tegenover te staan. “We denken dat dat prima met de andere functies te combineren is, maar die beslissing is dus niet aan ons. We zijn er ook niet over in gesprek!”

Als we samen met Gerben een wandeling maken door De Leeren Lampe zien we de chaos met eigen ogen. Veel van waarde is uit het pand gesloopt. “Logisch ook”, stelt Gerben. “Harold Oosterlaar ging er vanuit dat het hele pand tegen de vlakte zou gaan!” Het is er pikdonker. Overal ligt sloopmateriaal op de grond. Het doet bijna spookachtig aan. De houten geraamtes van de barretjes staan er nog. Her en der staan nog tafels en barkrukken. Het is er stoffig. Gerben heeft een zaklantaarn bij zich. “Met voor de zekerheid een extra batterij. Ik stond hier laatst in de kelder en toen hield de batterij ermee op. Ik zag geen hand voor ogen.” Maar hoe spookachtig en doods ook: “Vanaf september zal het hier weer bruisen!”

Zowel Henk als Gerben heeft mooie herinneringen aan de oude Leeren Lampe. Henk: “Ik kwam er vroeger wel eens. Dan stond Ton Hulsebos Senior achter de tap en was het van: ‘Hé Henk, zal ik je er maar tien biertjes neer zetten?’ Zonder dat ik ergens om gevraagd had, ha ha!” Gerben: “Ik heb heel wat uurtjes doorgebracht in de Witte Bar.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.