knap gelijkspel sdol in kolkende sporthal

Zoals het Avondje NAC en het Haags Kwartiertje in het betaalde voetbal echte begrippen zijn, zo werkt het Avondje Achterberg in deze regio ook hard aan haar naam. Volle tribunes op de vroege zaterdagavond die elke keer weer een nieuw spektakelstuk van de Luttenbergse handbaldames te zien krijgen. Ook zaterdag was het weer raak met spanning tot aan de laatste minuut.

In de eerste helft werd SDOL overklast door de dames van VIOS, die de rust met een 10-15 voorsprong ingingen. Even leek het erop dat SDOL blij mocht zijn als het doelpuntenverschil niet groter zou worden, maar de tweede helft liet een totaal omgekeerd wedstrijdbeeld zien. De Luttenbergse goalie bleek nauwelijks nog te passeren, getuige de drie (!) doelpunten van VIOS. SDOL daarentegen bleef het net wel vinden, onder luide aanmoediging van het publiek. Het onmogelijke gebeurde zowaar. In de slotminuten werd de gelijkmaker (18-18) gemaakt, waarna VIOS uiteindelijk totaal ontgoocheld weer terug kon keren naar Limburg.

Voor het publiek was het weer een waar spektakelstuk en met zulke klantenbinders lijkt er elke keer meer en meer publiek te komen. Over twee weken, in de derby tegen Heeten, dreigt er zelfs het luxeprobleem van een uitverkochte sporthal. Eigenlijk zit het nu altijd al vol. Heeten is in ieder geval gewaarschuwd, want over twee weken gaat het weer spoken op de Achterberg!