kerstsamenzang wordt traditie in raalte

Salland Vocaal is van plan om de Kerstsamenzang in de Raalter Pauluskerk ieder jaar te organiseren. De publieke opkomst en de deelname van 150 muzikanten en vocalisten op de maandag voor Kerst, heeft het mannenkoor erop gewezen dat de Kerstsamenzang zeker bestaansrecht heeft. Ook de deurcollecte, die 880 euro opbracht voor het goede doel, maakte duidelijk dat het initiatief breed wordt ondersteund.

De Kerstsamenzang werd op maandag 21 december 2009 gehouden, toen het buiten erg slecht weer (sneeuw en kou) was. Dat ongeveer 500 bezoekers desondanks de weg naar de Pauluskerk wisten te vinden, maakte duidelijk dat het initiatief van Salland Vocaal breed wordt gedragen. Ook burgemeester Zoon, die het openingswoord had, gaf blijk van zijn grote instemming met het initiatief. De grote verscheidenheid aan deelnemers en de betrokkenheid van de bevolking illustreerden zijn devies: “Jong en oud, houd de boel bij elkaar!”

Door diverse koren en solisten werd tijdens de Kerstsamenhang in hoog tempo een prachtig en zeer afwisselend, goed geregisseerd programma gebracht. Medewerking werd verleend door het orkest van St. Caecilia Raalte, Jeugdkoor Heino, Breach (Monique Jansen en Anne Gerrits), The RobTons (Theo Koggel, Rob Wolfkamp en Ton Nieuwkamp), de sopranen Janny van der Sande, Nettie Kroes en Ria Veltien, de tenor Piet Pont, pianiste Erica Uyt de Boogaardt-Bruin, organist Klaas Bos, vrouwenkoor Sincero uit Heino en mannenkoor Salland Vocaal uit Raalte.

Dankzij bijdragen van plaatselijke sponsoren konden de onkosten van dit evenement worden bestreden. De gehele opbrengst van de deurcollecte van 880 euro kon daardoor bovendien geschonken worden Hospice Midden Salland en Woongroep de Braak (De Hartkamp). Aan beide instellingen zal het bedrag van 440 euro worden aangeboden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.