ivn raalte voedert vogels in buitengebied

De lange vorst periode met sneeuw maakt dat veel mensen de vogels in hun tuin bijvoeren. Dat is natuurlijk hartstikke goed en fijn, maar ook vogels in de buitengebieden teren op dit moment in op hun vetreserves. Gelukkig voor hen, biedt het IVN Raalte uitkomst. Zij is met verschillende mensen al enige tijd bezig om voornamelijk in de buitengebieden van Raalte, Luttenberg, Mariënheem en Heeten de vogels bij te voeren.

Jan Sibelt, coördinator van de wintervoedering van IVN, voorziet samen met Jan van Dam dagelijks honderden meerkoeten, waterhoentjes, wilde eenden en kleine zangvogeltjes in het buitengebied van Raalte van een aanvulling van op hun karig rantsoen. De familie Booyink, alsmede Bakker Bart en Jumbo Supermarkten stellen hiervoor gratis zaden en brood ter beschikking.

“Het is boeiend te zien hoe de verschillende vogels wedijveren om een stukje brood,” zegt Jan van Dam, “een ware ‘struggle for life’. Ook vonden we enkele vogels die al het loodje hadden gelegd en meerdere verzwakte of wellicht zieke exemplaren. Het hoort bij de natuur, eten en gegeten worden! In de weteringen uitlopend op het Overijssels Kanaal kwamen we al enkele keren twee witte reigers tegen, gelukkig is hier en daar nog open water.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.