is het voorlopig gebeurd met het natuurijs

Zaterdagmorgen kon het nog net! Schaatsend de natuur in. Schaatsliefhebber Flip Jonkman trok er maar weer eens op uit, want het kon voorlopig wel eens de laatste dag zijn dat het ijs sterk genoeg is om er op te schaatsen. “Wat een stilte daar op de kleigaten bij Windesheim”, vertelt Flip. “Het ijs was nog zeer betrouwbaar en de natuur lag er in alle rust bij. Maar gaandeweg werd het toch meer een waterballet. Na een schuiver heb ik mijn natuurtocht toch maar gestaakt, want het ijs werd er ook niet beter op.”

Ondertussen waren ook de mensen van ‘Trio Vooruit’ al de banken en andere attributen al van het ijs komen halen, voor het te laat was. “Toch waren zij wel redelijk optimistisch”, vervolgt Jonkman. “Met een paar nachten vorst kan er volgens hen zonder meer weer geschaatst worden”, was hun commentaar. “Tenminste, zolang er geen sneeuw meer komt.” En laat het zaterdagavond nou net hebben gesneeuwd. Regen was voorspeld en daar begon het ook meer, maar toen dat hagel werd, was het ook al gauw sneeuw. “Dat is de natuur”, besluit Jonkman.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.