Home / archiefcentraal / interessant programma holstohustheater

interessant programma holstohustheater

Ook tijdens het tweede deel van het theaterseizoen biedt het Holstohustheater in Olst nog een interessant programma. Zo komt op zaterdag 6 februari bijvoorbeeld cabaretier Silvester Zwaneveld met zijn eerste soloprogramma ‘Silvester Alone’ naar Olst. Jarenlang vormde hij met Arie Koomen het succesvolle duo ‘Arie & Silvester’.

Verder is Zwiekoteboebo, met twee uitverkochte voorstellingen van ‘Womowendan’ op 19 en 20 februari, de meest populaire artiestengroep van dit seizoen. Een actuele en indringende voorstelling is de toneeluitvoering ‘Heb ik Alzheimer’, gebaseerd op het boek van Stella Braam over haar dementerende vader waarbij het publiek zich helemaal kan inleven in zijn opstand tegen de zorg. Op zondag 18 april concerteert het blaasoctet ‘The Royal Windplayers’ van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Het concert is heel bijzonder omdat de zelden te horen Serenade ‘Gran Partita’ van W.A. Mozart, bekend van de meeslepende vertolking in de film ‘Amadeus’, wordt uitgevoerd.

Het seizoen in de theaterzaal wordt op passende wijze afgesloten met één van de beste en meest veelzijdige cabaretiers uit de vaderlandse geschiedenis: Jeroen van Merwijk. In zijn nieuwe programma ‘Dat moet meneer Van Merwijk zeggen’ gaat hij vol vuur en met open vizier de strijd met de tijdgeest aan. Op zondag 30 mei kunnen theaterliefhebbers er nog lekker op uit met de fiets en onderweg gratis genieten van fijne theatervoorstellingen tijdens de vierde theaterfietstocht Olst-Wijhe. Ten slotte zullen er naar verwachting op 19 juni twee groepen van het Salland Festival in Olst optreden met folkloristische dansen.

De entreeprijzen voor Silvester Zwaneveld op 6 februari (20.15 uur), ‘Heb ik Alzheimer’ op 13 maart (20.15 uur), The Royal Winplayers op 18 april (15.30 uur) en Jeroen van Merwijk op 24 april (20.15 uur) zijn in de voorverkoop 15 euro en aan de zaal 16 euro. Kaartjes in de voorverkoop zijn verkrijgbaar bij het Holstohus, Boekhandel Korten in Olst en de bibliotheek in Wijhe. Reserveren via holstohustheater@home.nl of 0570-561664 (bibliotheek Olst). Kijk voor info op www.kulturhusoltwijhe.nl.

Lees ook

Expositie Y-Factor 3 in Holstohus

OLST – Tot en met 26 februari is in het Holstohus de expositie ‘Y-Factor 3’ …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.