gibo reageer tijdig op bestemmingsplan

GIBO Accountants en Adviseurs heeft een brief geschreven naar een deel van de relaties in de gemeenten Olst-Wijhe en Deventer om hen erop te wijzen tijdig te reageren bij onduidelijkheid over het nieuwe bestemmingsplan voor het buitengebied. Het gaat om de eigenaren van kavels in dit buitengebied.

“Uw gemeente maakt een nieuw bestemmingsplan buitengebied. In dit plan wordt het gebruik en de bouwmogelijkheden van gronden geregeld. Een uitsnede van het plan met uw bouwperceel heeft u van uw gemeente ontvangen. Als u hiermee niet uit de voeten kunt, moet u op korte termijn naar uw gemeente reageren”, zo schrijft de GIBO.

De GIBO biedt daarbij enkele handvatten aan haar relaties. “Het belangrijkste onderdeel is het bouwperceel. U moet hierbij uzelf vragen stellen zoals: Ligt het bouwperceel op de juiste plek? Biedt het voldoende uitbreidingsmogelijkheden? Kijk daarnaast naar de mogelijkheden buiten het bouwperceel. Kunt u bijvoorbeeld de opslag van producten ook buiten het bouwperceel aanleggen? Het is ook goed om te kijken naar het gebruik van gronden. Een vraag die daarbij kan spelen, is of u een aanlegvergunning nodig heeft.”

De GIBO Groep kan hierin desgewenst ook een rol spelen, zo staat in de brief. “U kunt met de Ruimtelijke Ordening specialisten Jan Teunissen en Ton Paalman uw situatie bespreken. Daarnaast kunnen zij uw kansen inschatten, een zienswijze opstellen of de nodige acties uitzetten. Zij hebben goede ingangen bij uw gemeente door de jarenlange ervaring met ruimtelijke ordening.”

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jan Teunissen of Ton Paalman (0572-328200). Dat dient wel voor 12 februari 2010 te gebeuren. Tot die datum bestaat namelijk de mogelijkheid om een gesprek met de gemeente aan te vragen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.