gewoon carolien voorspellingen

Aan het begin van het nieuwe jaar worden er veel voorspellingen gedaan. Dit wordt onder andere door paragnosten gedaan. Paragnosten zijn niet belemmerd door tijd en kunnen doorgaans in verleden, heden en toekomst schouwen van een persoon of bedrijf, een land. Bij mij gaan bij vragen over de toekomst altijd vele alarmbellen rinkelen. Het is niet mijn taak om de toekomst van mensen vast te leggen. De vrije keuze van de mens is voor mij heel belangrijk en mensen geven soms zo snel hun kracht weg door te leven naar wat een paragnost heeft gezegd of juist niet heeft gezegd. Het is mijn taak om mensen juist in hun eigen kracht, bij hun eigen gevoel te brengen en hen bewust te maken hoe dat werkt… Wanneer geef ik wel een voorspelling en wanneer niet?

Een kennis van mij is op zijn 25e levensjaar door een paragnost (iemand zonder opleiding en weinig ethiek) verteld dat de liefde vanzelf op zijn pad zou komen voor zijn 35e levensjaar. De man is nu 45 jaar en nog steeds vrijgezel… De man heeft een verlegenheid naar vrouwen. Mijns inziens mag dat overwonnen worden. Deze man is, jammer genoeg, gaan leven naar de voorspelling…

Zal ik nog een leuke man ontmoeten? Is ook een vraag die een mevrouw mij via de column heeft gesteld. Deze mevrouw heeft op liefdesgebied veel meegemaakt en pfoe, je hart en gedachten onbevangen openen is dan niet gemakkelijk. Er zijn vele mannen op haar pad. Als ze helemaal voor een nieuwe liefde kiest, heeft zij veel bevestiging nodig om opnieuw te kunnen vertrouwen. De man zal veel geduld dienen te hebben en het is nodig om veel te praten. Zeker in het begin moet heel vaak de keuze voor liefde (en niet voor angst) gemaakt worden. Ik kan de verschillende mannen in haar leven beschrijven en welke man dan het best bij haar past. Leren doorzetten, praten over haar gevoel en gaan voor wat je wilt zijn haar leerpunten. Als therapeut kan ik haar daarbij helpen.

Soms is het ook heel handig om te weten waar je aan toe bent. Zo kwam vijf jaar terug een vader met een vraag over zijn kinderen. De man staat stevig op eigen benen. Ik schijn toen te hebben gezegd: ’Je zoon krijgt na zijn middelbare school een jaartje rust. Daarna gaat het weer goed met hem.’ Drie jaar later was de jongen afgestudeerd en begonnen aan een nieuwe school, die niet liep zoals hij het wilde. Hij is gaan werken. Toen hij net stopte met de vervolgopleiding vonden de ouders het briefje met voorspellingen terug en waren daardoor rustig dat hij zijn pad wel zou vinden. De jongen is in september met goede moed verder gegaan met zijn opleiding.

Ook ‘gewone’ mensen geven voorspellingen. Hoe ga jij om met voorspellingen? Kun je echt luisteren naar de visie van andere mensen? Voorspel jij (misschien in je hoofd) soms de afloop van dingen? Laat mij gerust jouw ervaringen weten op info@carolienjonkman.nl. Via dit adres kun je ook vragen stellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.