gewoon carolien het einde van het jaar

Aan het einde van het jaar keren wij mensen ons naar binnen, we kijken hoe het afgelopen jaar voor ons was en zien wat we voor het aankomend jaar willen. Het is heel goed om regelmatig te kijken naar wat je in het diepst van je hart eigenlijk wilt. Het is namelijk een kosmische wet dat het onderwerp waar je aandacht aan geeft, groter en meer wordt. Ja, je kunt kiezen voor angst, ziekte en andere nare zaken die je eigenlijk niet wilt, maar fijner is je aandacht te richten op de positieve dingen bijvoorbeeld aan het uitdelen van liefde en genegenheid aan je dierbaren.

Het is gemakkelijk om met je vinger te wijzen naar de ander omdat die niet doet wat jij wilt. Je geeft hem of haar de schuld van je onvrede. Zo word ik op vrijdagavond om bijna 22 uur gebeld voor een telefonische afspraak. Een moeder in paniek. Haar dochter van 13 jaar heeft verkeerde vriendjes, is nu nog steeds niet thuis, wil niet luisteren en mama heeft geen controle meer over haar. Pfoe, pittige situatie voor de vrijdagavond…..

Moeder lijkt door haar paniek niet te luisteren, heeft alle goedbedoelde adviezen van andere mensen al uitgeprobeerd, heeft haar emoties niet onder controle (en is dus absoluut niet thuis). In elk geval is duidelijk wat ze niet wil. Wat moeder benoemt over haar dochter lijkt een spiegel van haar eigen karakter en een groeikans naar meer harmonie in zichzelf. Ik breng haar tot rust. Wat ze wel wil wordt dan al snel duidelijk.

´Moed om me niet te laten meesleuren in wat anderen willen en wat anderen denken. Moed om niet naar een ander te wijzen maar om naar binnen te keren en te onderzoeken wat mijn waarheid is (wat heb ik nodig, wat wil ik, wat is mijn grens, wat wil ik geven, wat wil ik doen). Openheid om de waarheid van anderen te horen en liefde om hen (binnen een in respect bepaalde grens) te geven wat ze nodig hebben of willen.´ Terwijl we het gesprek afronden, komt dochterlief thuis….

Aan wie (welk gedrag) heb jij je flink geïrriteerd? Wat wil je dus niet? Wat wil je dan wel? Laat mij gerust jouw ervaringen weten op info@carolienjonkman.nl. Via dit mailadres kun je ook vragen stellen. Meer info op staging2.carolienjonkman.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.