Home / archiefcentraal / gemeenten intensiveren ict samenwerking

gemeenten intensiveren ict samenwerking

De gemeenten Dalfsen, Staphorst en Zwartewaterland hebben maandag in hotel Zwartewater in Zwartsluis een convenant voor ICT-samenwerking ondertekend. Eind 2008 hebben, op voorstel van de drie gemeentesecretarissen, de colleges van de betreffende gemeenten de intentie uitgesproken om de ICT-samenwerking te intensiveren. Het voornemen is om een gezamenlijke ICT-pool te vormen, met als einddoel een Shared Service ICT over ongeveer twee jaar.

In het eerste half jaar van 2009 is hard gewerkt aan de verdere uitwerking van de samenwerking tussen de gemeenten. Vanaf september 2009 heeft het besluitvormingstraject plaatsgevonden. In alle drie gemeenten hebben de colleges positief ingestemd met de ICT-samenwerking. De gemaakte afspraken hierover zijn vastgelegd in een convenant. De ICT-pool is een eerste project bij het verder samenwerken tussen de drie gemeenten. In maart wordt gesproken over andere onderwerpen die zich lenen voor samenwerking.

Lees ook

Rustpunt De lange Pier geopend in Lettele

LETTELE – Aan de Butersdijk in Lettele is sinds mei dit jaar een nieuw rustpunt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.