gemeente olst wijhe als ontwikkelgemeente

Gemeente Olst-Wijhe profileert zich als ‘ontwikkelgemeente’. Dit houdt in dat de gemeente jonge medewerkers de kans wil geven om zich te ontwikkelen en ervaring op te doen binnen de organisatie. Zo heeft de gemeente vrijdag 28 januari een samenwerkingsovereenkomst met Saxion Hogescholen Deventer ondertekent.

De samenwerking houdt in dat studenten en starters van de Hogescholen bijvoorbeeld een plek bij de gemeente kunnen krijgen om zo ervaring op te doen. Eerder werkte de gemeente al samen met Hogeschool Windesheim. op inhoud, heel specifiek met onder meer de plattelandswerkplaats en binnen ruimtelijke ontwikkelingen.

Een andere maatregel is het instellen van Mentoren. Bij de gemeente zijn inmiddels negen mensen aanwezig die stagiaires en starters kunnen begeleidingen tijdens hun ontwikkeling. De gemeente Olst-Wijhe wil met deze strategische stap een plek op de arbeidsmarkt te verzekeren en zo te zorgen dat de interessante klussen binnen de organisatie kunnen blijven en niet uit handen hoeven worden gegeven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.