gemeente heeft kwo dossier niet compleet

Volgens Gemeentebelangen ontbreekt er informatie in het KWO-dossier van de gemeente Raalte. De fractie heeft de gemeente herhaaldelijk verzocht om achterliggende stukken aan te leveren, waaruit blijkt wie wanneer welke besluiten heeft genomen aangaande de warmtepomp onder het Raalter gemeentehuis. GB heeft aangekondigd een interpellatiedebat te willen houden, maar kan zich op basis van achterliggende stukken nu niet voldoende voorbereiden.

Sinds de begrotingsbehandeling heeft Carla Hoge (GB) diverse mappen met verslagen over de warmtepomp doorgenomen, maar zij is daarin niet tegengekomen wat voldoende opheldering over de zaak kon geven. “Daarop is verzoek gedaan die stukken aan te leveren waaruit blijkt wie wanneer welke besluiten heeft genomen en op basis waarvan”, aldus Hoge maandag in een brief aan het college. “Vanmorgen kreeg ik bericht dat er concreet niets meer valt te vinden.”

“Dat kan en mag niet waar zijn”, vervolgt Hoge. “Er is toch weloverwogen tot een keuze gekomen voor deze installatie? Daar moeten dan verslagen of documenten van zijn. Wij verzoeken dan ook de desbetreffende documenten waaruit blijkt wie, wanneer, welke besluiten heeft genomen en op basis waarvan, alsnog naar boven te halen en ter beschikking te stellen. Daarna kunnen wij afwegen of een interpellatiedebat nodig is en welke vragen wij daarin kunnen stellen.”

Ook Lokaal Alternatief heeft een interpellatieverzoek voor de komende raadsvergadering bij de griffie ingediend. “Want waarom is er eigenlijk geen vergunning voor de warmtepomp aangevraagd”, vraagt Egbert den Daas het college. “Is er over de plaatsing wel overleg met de provincie gevoerd en heeft de leverancier in den lande meer van dergelijke installaties geplaatst? Hoe was het daar met de vergunningenaanvraag?” Ook laakt Den Daas de laconieke houding van wethouder Gerard Elferink: “Hoe je het wendt of keert, dit is toch wederom een deuk in het imago van Raalte.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.