gemeente haalt fout gestalde fietsen weg

De gemeente Raalte gaat de chaos van fout geparkeerde (brom)fietsen rond de stations in Raalte en Heino aanpakken. In Raalte werken de gemeente, ProRail, de provincie en het rijk momenteel aan de uitbreiding van de stallingscapaciteit. De uitgebreide fietsenstalling wordt, als de weersomstandigheden meewerken, half februari opgeleverd. Vanaf dat moment gaat de gemeente optreden tegen fietsen en brommers die buiten de stalling staan.

De chaos, vooral in Raalte, ontstaat door fietsen die zo dicht mogelijk bij de entree van het perron worden geplaatst en de toegang tot het perron versperren. Daarnaast staan bij de stations weesfietsen, fietsen die worden geparkeerd en later niet meer opgehaald. Deze weesfietsen nemen onnodig een deel van de parkeercapaciteit in.

Om de chaos te lijf te gaan heeft de gemeente een regel ingesteld voor de omgeving van beide stations. Na de oplevering van de stalling in Raalte is het niet langer toegestaan de (brom)fietsen bij de beide stations buiten de stalling te plaatsen. In de eerste week krijgen overtreders een waarschuwing van de opsporingsambtenaren. Daarna zal Sallcon, in opdracht van de gemeente, de verkeerd gestalde voertuigen verwijderen. Ook fietsen die langer dan zes aaneengesloten weken bij de stations staan worden verwijderd. De nieuwe regels worden op borden bij de stations zichtbaar gemaakt.

De (brom)fietsen die buiten de stallingen zijn geparkeerd of fietsen die langer dan zes weken zijn geparkeerd, kunnen door de nieuwe regel worden verwijderd. De (brom)fietsen worden dan overgebracht naar het pand aan de Praamstraat 80 in Raalte. De verwijderde fietsen zijn elke week op dinsdag en donderdag van 12.00 tot 13.00 uur tegen een tarief van 10 euro op te halen. De (brom)fietsen worden gedurende dertien weken bewaard. Daarna worden ze eigendom van een particuliere organisatie.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.