extra aandacht bob campagne met carnaval

Met carnaval in het vooruitzicht gaat de zogenaamde ‘winter-Bob-campagne’ weer van start. De Overijsselse verkeersveiligheidpartners willen daarmee goed gedrag belonen. Dus worden er tijdens alcoholcontroles in januari Bob-prijzen overhandigd aan de echte Bob. Bestuurders die alcoholvrij rijden en passagiers in de auto hebben, krijgen tijdens de controles een lot overhandigd, goed voor Bob-glazen, een Bob-slee, een Bob-dienblad of een slipcursus als hoofdprijs.

Alcohol blijft in het verkeer een gevaarlijke metgezel. Jaarlijks vinden er ongevallen plaats waarbij alcohol in het spel is. Ruim twintig procent van de aanrijdingen met letsel of dodelijke afloop heeft met alcohol te maken. Zeker ook tijdens de feestdagen of tijdens periodes als carnaval wordt er meer onder invloed van alcohol gereden. Daarom gaat de politie in Overijssel de komende tijd extra controleren op alcohol achter het stuur. Deze actie is een initiatief van het Regionaal Orgaan voor de Verkeersveiligheid in Overijssel en Veilig Verkeer Nederland.

Het gevolg van rijden onder invloed is niet alleen een veel grotere kans op een ongeval. Als je bij een alcoholcontrole gepakt wordt, kost dat een behoorlijke boete. De wettelijke limiet is 0,5 promille en voor beginnende bestuurders 0,2 promille (minder dan één biertje). Maar ook het rijbewijs staat op het spel, want bij meer dan 1,3 promille wordt het rijbewijs ingevorderd. Bij beginnende bestuurders ligt die grens op 0,8 promille. Mede dankzij de Bob-campagne laten echter steeds meer mensen met een slok op zich rijden!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.