evhands en goomah music samen verder

Het evenementenbureau Ev’hands van Rob Telgenkamp is met ingang van januari samengegaan met het platenlabel Goomah Music. Arjan Domhof en (oud-Heinoër) Frank Satink, de oprichters en eigenaren van Goomah Music, zijn toegetreden tot de directie van het organisatiebureau. Frank werkt al drie jaar voor Ev’hands. Arjan heeft net afscheid genomen van zijn baan als programmeur van het Zwolse poppodium Hedon. We spreken de drie heren in Café Budde in Nijverdal, waarboven hun kantoor gevestigd is. Met de komst van Frank en Arjan heeft Ev’hands nu zes fulltime medewerkers.

“Tot voor kort moest ik als directeur, ik heb een hekel aan dat woord, de kar grotendeels zelf trekken”, vertelt Rob. “Met deze twee ‘idioten’, in de goede zin van het woord dan, erbij wordt de verantwoordelijkheid over meerdere schouders verdeeld. Verder beschikken Arjan en Frank over een heel groot netwerk. En in deze branche draait het grotendeels daarom. Zo combineren we drie verschillende netwerken. Arjan en Frank hebben bovendien beide een grote drive. Samen kunnen we Ev’hands naar een hoger plan tillen, waarbij ik wil benadrukken dat een hoger plan in deze niet perse groter betekent.”

Ev’hands is onder andere bekend als organisator van Dauwpop. Verder organiseert het bureau bedrijfsevenementen en doet het de boekingen en een deel van de promotie voor evenementen als Ribs&Blues, de Zwarte Cross en Stöppelhaene en podia als De Lantaarn in Hellendoorn, Lucky & Co in Rijssen, De Waerdse Tempel in Heerhugowaard, de Metropool in Hengelo en het Colosseum (nu nog Go Planet) in Enschede.

Goomah Music bestaat inmiddels ruim 3,5 jaar. Frank en Arjan kenden elkaar als enthousiaste muziekfreaks van concerten en de Plato in Zwolle waar Arjan bedrijfsleider was. “We hebben ongeveer dezelfde muzieksmaak en zijn allebei heel eigenwijs”, lacht Arjan. “Dan kwam Frank weer binnen en wilde hij een bepaalde plaat luisteren en dan raadde ik hem die af. Nou, dan had je weer een discussie, ha ha!” Frank: “Ik wilde eigenlijk altijd al iets doen in de muziek, maar hoe kom je in die scene terecht? Zo is eigenlijk het plan voor een eigen platenmaatschappij ontstaan. Ik heb het ooit als een wild idee gelanceerd bij Arjan en na een paar keer praten waren we erover uit: We doen het gewoon!” Ze waren nog maar net begonnen met hun nieuwe hobby of ze kregen beide ook nog eens nieuw werk in de muziekwereld. Arjan werd programmeur van Hedon, Frank kwam als programmeur in dienst van Ev’Hands.

Goomah Music huisvest bands als The Horse Company, Cool Genius, I Kissed Charles en Bonaparte. Geen van allen erg grote namen, maar Arjan en Frank hebben ambities. “In principe willen we het platenlabel Exelsior (het grootste alternatieve label van Nederland, redactie) voorbij. We richten ons dan wel op de alternatieve markt, maar we zijn niet vies van commercie. We streven naar radiohits. Wat muziek betreft kan bijna alles, maar we tekenen alleen groepen die we zelf goed vinden. Dat houdt in dat je niet zo snel metal, dance of hiphop bij ons zult tegenkomen, maar aan de andere kant, wie weet. We hebben ook This is Total War getekend. Dat zit in de electrohoek, we bedoelen maar!”

De taken hebben ze redelijk afgebakend. Arjan en Frank zullen zich voornamelijk bezig houden met het programmeren en de platenmaatschappij, Rob met de verdere organisatie. “We vullen elkaar aan”, zeggen ze. Frank: “Arjan en ik zitten heel erg op één lijn als het om muziek gaat. Maar soms staar je je dan blind op jezelf. Rob heeft een andere smaak en kan daarbij heel mooi fungeren als klankbord. Bovendien heeft hij goede ideeën!” Kijk voor meer informatie op staging2.goomahmusic.nl en staging2.evhands.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.