Home / archiefcentraal / erben benoemd tot erelid stokvisdennen

erben benoemd tot erelid stokvisdennen

Erben Wennemars is maandag na zijn afscheidswedstrijd in Dalfsen benoemd tot erelid van ‘zijn’ ijsclub de Stokvisdennen. Daarnaast is hij door schaatsbond KNSB onderscheiden met de gouden speld. De tweevoudig wereldkampioen sprint kreeg deze hoge onderscheiding vanwege zijn verdiensten voor de schaatssport.

De schaatscarrière van Wennemars kwam maandag definitief ten einde. De 34-jarige sprinter werd in de eerste knockoutfase van het Nederlands kampioenschap kortebaan uitgeschakeld. Het evenement werd georganiseerd op twintig meter van zijn eigen huis in Dalfsen. De tweevoudig wereldkampioen wist zich twee weken geleden niet te kwalificeren voor de Olympische Winterspelen van Vancouver en besloot daarop zijn loopbaan te beëindigen.

Lees ook

Rustpunt De lange Pier geopend in Lettele

LETTELE – Aan de Butersdijk in Lettele is sinds mei dit jaar een nieuw rustpunt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.