driesterrensnert is goed voor 10000 euro

Het duurste kopje snert heeft donderdagmiddag 150 euro voor het goede doel opgebracht. Op het NS-station in Zwolle gebruikte Jonnie Boer van De Librije veel erwten, wortel, bleekselderij en rookworst voor zijn ‘driesterrensnert’. De topkok verkocht de soep in eerste instantie samen met zijn vrouw Thérèse, afgelost door personeel van De Librije. In totaal werd er voor 4.500 euro snert verkocht. De NS vulde dat aan tot 10.000 euro!

De koks van De Librije, Boer was zelf na een goed halfuur al gevlogen, maakten donderdag bijna 250 liter erwtensoep (snert), waarmee geld werd ingezameld voor Haïti. Het was de bedoeling dat mensen zelf bepaalden hoeveel geld ze gaven voor een kopje soep. Opvallend veel jongeren kwamen soep halen voor ongeveer één tot twee euro. Mensen die iets meer konden missen, gooiden soms wel 100 euro voor een kopje in de bus.

“We hadden in totaal voor duizend mensen snert gemaakt”, vertelt Thérèse Boer. “We wisten vanmorgen niet zo goed wat we moesten verwachten, vanwege die stroomstoring bij de NS die vanmorgen werd gemeld. Dus het was maar net de vraag hoe druk het zou worden.” Het werd uiteindelijk een heuse stormloop op de kraam. En met succes, want de 4.500 euro werd door de NS opgekrikt door 10.000. En omdat het op de landelijke actiedag gebeurde, verdubbelde minister Koenders dat bedrag ook nog eens een keer.

Stichting Haïti Project (pater Wim Boksebeld)

Salland Centraal zet zich in voor het werk van pater Boksebeld. Wil jij ook het werk van Wim Boksebeld steunen? Maak dan geld over naar Rabobanknummer 16.22.40.066 of Postbank 4648989, ten name van Stichting Haïti Project.

Meer informatie vind je op de site van de Stichting Haïti Project.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.