de wegen blijven vanaf vandaag wit

Op een aantal hoofdwegen na, is in Salland het strooien vannacht zo goed als gestopt. De wegen zien er daarom wit uit, ze zijn op de meeste plaatsen vooral met sneeuwschuivers ontdaan van de sneeuwduinen en -duintjes.

Intussen sneeuwt het nog zachtjes, dus zullen de eerste wegen vandaag of morgen wel met zand bestrooid worden. Zand maakt de ondergrond stroef. Het is bovenal vanaf vandaag zaak vooral heel voorzichtig te rijden. Wie lopend de deur uitgaat kan het best maar voor een schoen kiezen met stevig profiel, maar ook met een hoge rand, want je zakt hier en daar gerust twee decimeter in de sneeuw weg.

De weersvoorspellingen buigen intussen wat bij, ten opzichte van eerder deze week. De computerschema’s geven aan dat het kwik voorlopig overdag ook zeker boven de nul uit gaat komen. Of dat voldoende is om het sneeuw van de wegen te ontdooien? We zullen het zien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.