de leeren lampe leidt tot klein volksfeest

Dat De Leeren Lampe weer open gaat heeft vanaf vrijdagmiddag tot een volksfeestje in Salland geleid. Het nieuws was direct overweldigend. Jeugd gebruikte onze site als felicitatieregister, politici deelden in de feestvreugde, net als ouders. Andere media hadden het binnen drie uur al van ons overgenomen (zonder bron, dat wel), en op straat hadden ze het er veelvuldig over. “Had je het nog niet gehoord dan?”

Je zou bijna denken dat Lampe een nutsvoorziening was. Gas, water, elektrisch, telefoon, internet, vroeger ook de post, en ja, dan ook een discotheek per streek. “Hoeven mijn kinderen niet met die rotbussen als ze straks op die leeftijd zijn”, hoorden we ouders roepen. En we kunnen nog wel meer voordelen bedenken.

• Kan de Carnaval straks weer bij de Leeren Lampe terecht

• Hoeft er geen Nieuwjaarsfeest meer in Ramele te komen en kan Raalte de garantiesubsidie op zak houden

• Heeft de Sallandse Wandelvierdaagse een mooi onderkomen

• Kan het Salland Festival mooi naar een professioneel onderkomen

Maar bovenal: Er is na de zomer weer een disco in de buurt. Dat getrek met jongeren door de provincie is toch een zorgelijke gewoonte geworden. Die bussen bepalen de reistijd. Na 03.30 uur thuiskomen is heel gewoon. Je moet maar hopen in de bus terecht te kunnen. Met een beetje pech zit je met lastige dronken lui opgescheept. De kans een vechtpartij mee te maken is bepaald niet klein en vluchten is lastig.

We hebben het hier al eerder geschreven. Je bent als jongere feitelijk een slappe donder als je voor je weekendlol ouderen nodig hebt. Straks hoeft dat niet meer. Want dan kan het feestje weer in eigen Salland gebouwd worden.

De loftrompet voor ondernemer Drankenhandel Korbeld.

logo

Een mening over dit onderwerp? We nodigen je uit te reageren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.