dalfsen doet mee aan koopstromenonderzoek

De gemeente Dalfsen doet toch mee aan het grootscheepse koopstromenonderzoek in Oost-Nederland 2010. De gegevens die hier uit voortkomen zijn nodig om te bepalen hoe winkelcentra in een groot gebied functioneren. Per plaats worden koopstromen in kaart gebracht. Dalfsen zou aanvankelijk als enige gemeente in Overijssel niet mee doen aan het onderzoek.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door I&O Research. Gemeenten en de provincies Overijssel en Drenthe financieren het onderzoek. Ook de Kamer van Koophandel staat garant voor een deel van de kosten. De uitkomsten zullen in Dalfsen benut worden voor een vervroegde evaluatie van de Visie op de detailhandelstructuur in het najaar van 2010. De verwachting is dat bijvoorbeeld het Kerkplein in de kern Dalfsen, onder andere vanwege de wat verborgen ligging, aandacht behoeft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.