curves raalte opent op 1 februari de deuren

Curves Raalte opent per 1 februari de deuren. Dit nieuwe fitnesscentrum voor dames hanteert de Curves-formule. In 30 minuten volg je een complete fitness- en krachttraining. “Het Curves-concept voorziet in een totaaltraining met een afslankprogramma.”, vertelt initiatiefneemster/eigenaresse Ellen van Lint uit Barchem. “Twee tot drie keer per week een training van Curves is goed voor een optimaal resultaat! Ik ben er heel erg enthousiast over. Waarom? Heel simpel: Het werkt!” Op zaterdag 30 januari houdt Curves Raalte een open dag. Iedereen is tussen 10.00 en 16.00 uur welkom om kennis te maken met Curves en met Ellen en haar medewerkers.

Het Curves-concept is in de jaren negentig ontwikkeld door het Amerikaanse echtpaar Gary en Diane Heavin. Het programma bleek een schot in de roos. Inmiddels zijn er op de hele wereld tienduizend Curves-vestigingen, waarvan circa zestig in Nederland. De nieuwe vestiging in Raalte is de nieuwste loot aan de Curvesboom. “Wereldwijd volgen meer dan vier miljoen vrouwen het Curves-programma”, vertelt Ellen. “Voordat ik aan Curves ben gaan doen, heb ik jarenlang gevochten tegen mijn gewicht. Zonder al te veel resultaat. Maar na drie maanden Curves kon ik al merken dat mijn lichaam strakker werd. Per training verbrand je tot vijfhonderd calorieën en train je alle belangrijke spiergroepen. Curves is dan ook niet gericht op het kwijtraken van kilo’s, maar op het kwijtraken van centimeters. Door de trainingen wordt vet omgezet in spiermassa en spiermassa neemt minder plaats in.”

De centra van Curves zijn heel simpel van opzet: Ze voorzien in fitnessruimte en een kleine kleedruimte. Er is geen bar en douches zijn er ook niet. “Het is dertig minuten sporten en vervolgens kun je meteen naar huis”, vertelt Ellen. “Het is ideaal voor moeders. Als ze hun kinderen naar school hebben gebracht, kunnen ze snel even een half uurtje langswippen en vervolgens meteen naar huis. Dan zit je om half tien al weer aan de koffie, ha ha! En er zit nog een gedachte achter. Door zo te werken, beperk je de kosten en kun je Curves tegen relatief lage kosten aanbieden!”

Bij een Curves-centrum staat een aantal trainingstoestellen opgesteld in een cirkel. Het zijn allemaal toestellen die zijn gericht op kracht- en cardiotraining. Ellen: “We werken niet met gewichten, maar met hydraulische systemen, waarbij het toestel al naargelang je inspanningen meer of minder weerstand opbouwt. Op die manier kunnen we blessures voorkomen.”

Tussen twee toestellen ligt een matje. De deelnemers beginnen op een toestel. Na dertig seconden wordt er gewisseld en kunnen ze op het matje naar eigen inzicht oefeningen doen en na dertig seconden wordt er opnieuw gewisseld. Ellen: “Om de acht minuten wordt je hartslag gemeten. Die moet op zeventig tot tachtig procent van je maximum zitten. Zit je eronder dan moet je wat harder werken, zit je erboven dan doe je het even wat rustiger aan.” Ellen beschikt zo meteen over acht toestellen. Dat houdt in dat er per ‘cirkel’ ruimte is voor zestien personen. Je kunt op elk moment van de dag in de cirkel stappen. Mochten er zich wachtrijen voordoen, dan zal Ellen meer toestellen aanschaffen. “Door de kleinschaligheid kunnen we iedereen veel aandacht geven. De trainingen worden dan wel geleid door een geluidsband, maar er is altijd een begeleider aanwezig. Als je je hier aanmeldt voor het Curves-programma dan krijg je ook meteen een gratis figuuranalyse. Aan de hand van de vragenlijst stellen we de doelen op. En we nemen ruimschoots de tijd om de werking van elk toestel uit te leggen!”

Curves Raalte is vanaf 1 februari op werkdagen geopend van 9.00 tot 13.00 uur en van 16.00 tot 19.00 uur. “Na verloop van tijd wil ik de reacties inventariseren”, vertelt Ellen. “Mocht daaraan behoefte zijn dan zal ik de openingstijden verruimen en eventueel ook op zaterdag de deuren openen.” Curves Raalte is te vinden aan de Lifgerusstraat 1c in Raalte, tel: 0572-356414 of 06-81992214. Meer info op staging2.curves.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.