connexxion groen wordt syntus blauw

Met ingang van zondag 29 augustus neemt Syntus het busvervoer in Salland, Deventer, Vechtdal en Zwolle over van Connexxion. En dus verandert het straatbeeld in Salland van Connexxion-groen naar Syntus-blauw, zo bleek donderdag. Gedeputeerde Job Klaassen onthulde bij het Pronviciehuis in Zwolle, samen met Syntus-directeur Frank de Leeuw, de eerste bus. Al voor de presentatie zette Laura Kuipers de nieuwe huisstijl op de foto.

Overijssel en Syntus gaan samen aan de slag het openbaar vervoer in de provincie aantrekkelijker te maken. Syntus is die opdracht gegund door Gedeputeerde Staten. De busmaatschappij, die dit jaar haar 10-jarig bestaan viert, moet uiteindelijk zorgen voor minder rituitval en de dienstverlening voor niet dagelijkse OV-reizigers verbeteren. Een reiziger moet zich voortaan veilig en prettig voelen in de bus. Mede daarom wordt de busvloot ook volledig vernieuwd.

De samenwerking tussen de provincie en Syntus wordt bekrachtigd door de merknaam Syntus Overijssel te introduceren. Met de slogan ‘Het Nieuwe Reizen, vanuit de klant, middenin de regio, voor de gehele reis’ maakt Syntus Overijssel het busvervoer toegankelijker, persoonlijker en gemakkelijker. Zo komt er een

klantenservice die zeven dagen per week, 24 uur per dag telefonisch bereikbaar is, wordt er samengewerkt met regionale organisaties (zoals toerisme en onderwijs) en worden aansluitingen tussen trein en bus verbeterd.

“In Syntus hebben we een goede partner gevonden om onze ambities voor Midden-Overijssel vanaf 29 augustus 2010 te realiseren”, aldus Job Klaassen. “Zij kwam zowel op prijs als kwaliteit als winnaar uit de bus.” Syntus-directeur Frank de Leeuw staat uiteraard te popelen om samen het openbaar vervoer een flinke impuls te geven. “Zodat reizigers al snel zullen zeggen ‘Ons openbaar vervoer van Syntus Overijssel is van hoge kwaliteit, is duurzaam en voor iedereen’.”

Meer foto's